Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul Portugaliei, intervenţie de ultim moment după ce au apărut informaţii că Ronaldo ar fi vrut să părăsească echipa!

Selecţionerul Portugaliei, intervenţie de ultim moment după ce au apărut informaţii că Ronaldo ar fi vrut să părăsească echipa!

Cupa Mondială

Comentarii

Antrenorul Portugaliei, Fernando Santos, a negat din nou informaţiile potrivit cărora Cristiano Ronaldo ar fi ameninţat că va abandona naţionala dacă va fi rezervă împotriva Elveţiei.

Selecţionerul Portugaliei neagă din nou că Ronaldo ar fi vrut să părăsească echipa

Această informaţie, anunţată de Record şi infirmată de Ronaldo precum şi de Federaţia Portugheză, a făcut, evident, subiectul primei întrebări adresate selecţionerului la conferinţa de presă de vineri. 

"Da, bineînţeles că am vorbit cu el. De când am ajuns, dau echipa când ajungem pe stadion, dar această conversaţie trebuia să aibă loc. Nu o fac cu toţi jucătorii, este adevărat. Dar el este căpitanul echipei. Pentru profesionalismul lui, pentru ceea ce reprezintă pentru Portugalia şi pentru echipă, a trebuit să o fac. Întâlnirea cu Cristiano a avut loc în ziua meciului în biroul meu, după prânz. Nu a fost nicio discuţie înainte. I-am explicat motivele alegerii mele tactice. Sincer. Cristiano a fost foarte dezamăgit, evident că nu a acceptat această decizie, invers ar fi fost anormal. Dar nu mi-a spus niciodată că vrea să părăsească Seleçao. A fost o conversaţie normală, senină".

Fernando Santos denunţă şi o formă de atac la adresa lui Cristiano Ronaldo: "Este la modă să arăţi cu degetul către Cristiano. Dar este un mare exemplu de profesionalism, este cel pe care l-a dat în timpul meciului. A făcut încălzirea normal cu restul echipei, a sărit de pe bancă la toate golurile, până la urmă el a fost cel care le-a cerut jucătorilor să meargă să salute suporterii. Dar voi, singurul lucru pe care l-aţi observat a fost că a fost primul care a părăsit terenul. Lăsaţi-l pe Cristiano în pace, nu merită asta".

Înaintea lui Santos,  Joao Felix le-a transmis jurnaliştilor ca ar face mai bine să lucreze pentru unirea portughezilor în jurul naţionalei lor, decât să încerce să afle ce se întâmplă cu adevărat în cadrul grupului. "Portugalia se află în sferturile de finală ale Cupei Mondiale pentru prima dată după mult timp, să ne unim în spatele echipei. Nu pentru că Cristiano joacă sau nu joacă echipa va juca mai bine sau mai rău. Tactica este aceeaşi, fie că este acolo sau nu, aşa a fost încă de la primul joc. Are calităţi pe care ceilalţi nu le au şi ceilalţi au calităţi pe care nu le are el, dar identitatea echipei este mereu aceeaşi", a spus el.

Marţi, împotriva Elveţiei, Cristiano Ronaldo (37 de ani) a fost rezervă, lucru care nu s-a mai întâmplat de aproape 15 ani la naţionala Portugaliei. Ronaldo a intrat pe teren în minutul 75, în locul lui Gonçalo Ramos – autor al unei triple şi al unei pase decisive în victoria repurtată în faţa Elveţiei cu scorul de 6-1.

Afla mai multe despre: cristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare