Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Silviu Lung jr., aproape de finalul înţelegerii cu Kayserispor! Ce urmează pentru fostul portar al naţionalei după ce a revenit în ţară | VIDEO EXCLUSIV

Silviu Lung jr., aproape de finalul înţelegerii cu Kayserispor! Ce urmează pentru fostul portar al naţionalei după ce a revenit în ţară | VIDEO EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Silviu Lung jr. a făcut pasul din România în Turcia în urmă cu cinci ani, când a fost achiziţionat de Kayersispor de la Astra Giurgiu. Ajuns la 32 de ani, portarului îi expiră contractul într-o lună şi a anunţat ce planuri are pentru sezonul viitor.

Silviu Lung jr. s-a născut la Craiova şi şi-a făcut junioratul la FC U, debutând pentru echipa lui Adrian Mititelu în Liga 1.

Odată cu dezafilierea formaţiei oltene, portarul a făcut pasul la Astra, pe atunci una dintre formaţiile importante din campionatul nostru.

Acolo, fiul legendarului Silviu Lung s-a remarcat şi a fost titular în sezonul în care giurgiuvenii au reuşit să câştige titlul, sub comanda lui Marius Şumudică.

La un an după triumful istoric, fotbalistul a fost achiziţionat de Kayserispor, în schimbul sumei de 350.000 de euro, unde avea să petrească următorii cinci ani, însumând 131 de apariţii.

O prezenţă constantă la naţională, Silviu Lung jr. a reuşit să însumeze doar trei apariţii, deşi rareori rata o convocare, fiind lăsat pe bancă în favoarea lui Tătăruşanu de cele mai multe ori.

Din această cauză, la doar 30 de ani, portarul a ales să se retragă din selecţionata tricoloră şi să se concentreze pe clubul său.

Ajuns la final de înţelegere în Super Lig, Silviu Lung jr. a dat de înţeles că nici nu ia în calcul să revină în Liga 1, cel puţin în acest moment, şi a afirmat că doreşte să mai continue măcar doi ani în Turcia.

Deocamdată, portarul de 32 de ani a afirmat că îşi doreşte să se bucure de vacanţă, după ce s-a întors în România după un an.

Silviu Lung jr., aproape de finalul înţelegerii cu Kayserispor

”(n.r. îţi vine să crezi că au trecut cinci ani de când eşti în Turcia?) Nu! Dar m-am acomodat acolo, e un campionat care îmi place, infrastructrura e extraordinară şi sper să mai rămân acolo doi ani.

Mi-a fost greu la început, pentru că era prima mea experienţă în străinătate, dar încet, încet m-am adaptat şi am început să mă bucur de tot ceea ce înseamnă Turcia. Este a doua mea casă.

Echipele (n.r. din Turcia) an de an sunt în grupele Champions League, Europa League, iar nouă văd că ne este din ce în ce mai greu. Este un nivel ridicat, pentru că se şi investeşte foarte mult, şi este un campionat atractiv.

Momentan mă gândesc la vacanţă, nu am venit acasă de un an de zile şi aştept cu nerăbdare să îmi revăd familia. Prioritate mereu o să aibă Turcia”, a declarat Silviu Lung jr., pentru Orange Sport.

Alături de Astra, Silviu Lung jr. a mai ridicat o Cupă şi două Supercupe, în timp ce, alături de Kayserispor, a pierdut finala Cupei Turciei în 2022, fiind însă desemnat omul meciului.

Afla mai multe despre: silviu lung jr. 

viewscnt
Articole similare