Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Situaţie fără precent în cupele europene! Patru echipe au terminat la egalitate în grupa de Europa League. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva

Situaţie fără precent în cupele europene! Patru echipe au terminat la egalitate în grupa de Europa League. Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva
Comentarii

Caz nemaiîntâlnit în grupa F din Europa League, acolo unde toate cele patru echipe au încheiat grupa la egalitate de puncte.

Midtjylland, Feyenoord, Lazio şi Sturm Graz au înregistrat aceeaşi linie de rezultate: două victorii, două egaluri şi două înfrângeri. 

După victoria lui Feyenoord, în faţa lui Lazio, şi cea a lui Midtjylland împotriva austriecilor de la Sturm Graz, egalitatea de puncte (8) a făcut să se treacă la următorul criteriu de departajare: meciurile directe. 

Astfel, Midtjylland este peste Lazio şi Sturm Graz, datorită rezultatelor mai bune în confruntările directe, graţie golaverajului.

Danezii i-au învins pe Lazio cu scorul de 6-3 la general, după o victorie cu 6-1, respectiv un eşec scor 1-2. 

Feyenoord a câştigat grupa, cu toate că s-a aflat la egalitate perfectă cu Midtjylland. Ambele echipe merg mai departe în primăvara europeană. 

Golaverajul a fost acelaşi pentru amândouă, +4, doar că, olandezii au marcat nouă goluri în deplasare, faţă de cele opt reuşite de danezi. Întâlnirile directe s-au încheiat cu acelaşi scor, 2-2.

Gruparea din Rotterdam a obţinut primul loc, graţie celor 13 goluri marcate. Midtjylland a marcat, doar cu un gol mai puţin. Cele două au fost departajate de al şaselea criteriu, golurile marcate în grupă.

Aşadar, Lazio merge mai departe în Conference League, de pe locul trei, în detrimentul lui Sturm Graz, datorită golaverajului superior. ”Biancocelestii” au avut -2, în timp ce austriecii au terminat cu -6. Meciurile directe s-au terminat la egalitate, 0-0 la graz, respecitv 2-2 la Roma. 

De la introducerea noului format, de către Uefa, în 1991, niciodată într-o competiţie europeană nu s-a mai întâmplat ca toate cele patru echipe să termine la egalitate de puncte.

O situaţie asemănătoare a avut loc aseară, în Champions League, unde Benfica şi PSG au fost departajate, abia la şaptelea criteriu prevâzut de UEFA: golurile marcate în deplasare, unde Benfica a avut câştig de cauză.

Articol scris de Teodor Răducanu

Afla mai multe despre: europa leagueegalitate grupa europa league 

viewscnt
Articole similare