Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bani pentru datorii! Ce sumă mare şi-a asigurat CFR Cluj după calificarea din grupa de Conference League şi cât mai poate "stoarce" din Europa

Bani pentru datorii! Ce sumă mare şi-a asigurat CFR Cluj după calificarea din grupa de Conference League şi cât mai poate "stoarce" din Europa
Comentarii

Dan Petrescu a obţinut o nouă calificare dintr-o grupă europeană şi a reuşit să asigure clubului o sumă considerabilă de bani.

Câţi bani a câştigat CFR Cluj din Conference League

CFR Cluj a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Ballkani, în ultima etapă a grupei G a Conference League, şi a încheiat grupa pe locul doi, care îi aduce calificarea în play-off-ul pentru optimile competiţiei

În clasamentul grupei G, Sivasspor a încheiat pe primul loc, cu 11 puncte, şi merge în optimi, apoi apare CFR Cluj, cu 10 puncte, care s-a calificat în 16-imi, iar Slavia Praga (8 puncte) şi Ballkani (4 puncte) închid grupa. 

În momentul în care s-a pus problema îndepărtării lui Dan Petrescu din Gruia, "Bursucul" a garantat titlul în Superligă şi bani din Europa. Până în acest moment, antrenorul s-a ţinut de cuvânt pe jumătate. 

Cu o datorie declarată public de 28 de milioane de euro, majoritatea sumei fiind înspre acţionarii echipei, CFR Cluj a reuşit să reducă din pierdere. 

Succesul cu Ballkani şi asigurarea locului secund în grupa de Conference League au asigurat aproximativ 1 milion de euro, pe lângă cele peste 7 milioane de euro câştigate de-a lungul parcursului european din acest sezon. 

Calificarea în optimi, în faţa următoarei adversare, ar mai aduce 600.000 de euro, iar din acest punct sumele cresc considerabil. Sfertfinalistele primesc 1 milioane de euro, semifinalistele iau 2 milioane de euro, finalista învinsă ia 3 milioane de euro, iar câştigătoarea trofeului primeşte încă 5 milioane de euro. 

Sheriff, Qarabag, Lazio, AEK Larnaca şi Trabzonspor sunt echipele de pe locul trei din grupele de Europa League dintre care se va alege adversara din 16-imi a campioanei României, iar alte posibile patru adversare vor fi stabilite în urma meciurilor de la ora 22:00. 

Afla mai multe despre: cfr clujbani cfr cluj conference league 

viewscnt
Articole similare