Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Şocul avut de Nicolae Dică după ce a înfruntat-o pe Lyon în Champions League: ”Era incredibil. Cel mai greu meci” | EXCLUSIV

Şocul avut de Nicolae Dică după ce a înfruntat-o pe Lyon în Champions League: ”Era incredibil. Cel mai greu meci” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport în urma finalei mici de la Cupa Mondială, Nicolae Dică (42 de ani) a comparat-o pe Croaţia cu echipa lui Lyon din 2006, pe care a înfruntat-o alături de FCSB, în dublă manşă, în grupele Champions League.

Calificată în Champions League în sezonul 2006/2007, FCSB a primit o grupă de foc, din care mai făceau parte Real Madrid, Olympique Lyon şi Dinamo Kiev.

Roş-albaştrii aveau să încheie grupa pe locul trei, cu un bilanţ de o victorie, două remize şi trei înfrângeri, în urma unei campanii europene care a rămas şi va rămâne în memorie.

Nu ”galacticii” aveau să fie câştigătorii grupei, ci francezii de la Lyon, care nu au pierdut niciunul dintre cele şase meciuri, nici măcar împotriva Realului.

Lyon a obţinut câte o victorie şi o remiză din duelurile cu madrilenii şi FCSB, în timp ce împotriva celor de la Dinamo Kiev s-a impus de ambele dăţi.

Meciul tur cu roş-albaştrii a fost câştigat de francezi cu 3-0, la Bucureşti, înaintea unei remize în ultima etapă a grupelor, care nu mai avea mare relevanţă în calculele calificării.

”Era incredibil. Cel mai greu meci pe care l-am putut juca în Champions League”

Nicolae Dică a numit partida de la Bucureşti ”cel mai greu meci” pe care l-a jucat în Liga Campionilor şi i-a comparat pe francezi cu Croaţia lui Zlatko Dalic, care tocmai a cucerit bronzul la Cupa Mondială.

Fostul antrenor de la FCSB a dezvluit şocul avut după ce a evoluat împotriva unei echipe organizate defensiv atât de bine ca Lyon, care nu le dădeau adversarilor niciun spaţiu de exploatat.

Când am jucat noi cu Olympique Lyon, în Champions League, la fel, mai ales la Bucureşti, vorbeam, le spuneam băieţilor după meci... era incredibil. Nu aveai spaţiu, nu puteai să primeşti mingea, parcă se trăgeau unul după altul.

Era incredibil aşa ceva, o echipă aşa scurtă, scompactă, foarte bine organizată. Ăla, pentru mine, a fost cel mai greu meci pe care l-am putut juca în Champions League, cu o echipă cu care nu puteai să primeşti mingea, nu aveai spaţii”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

În ciuda parcursului fără cursur din grupe, Lyon a fost învinsă în optimi în acel sezon de UCL, de AS Roma.

Afla mai multe despre: nicolae dică 

viewscnt
Articole similare