You are here:

Spania - Anglia 2-1. Oyarzabal este eroul ibericilor în finala EURO 2024! Spania este noua campioană a Europei. Dezastru pentru Southgate

Spania - Anglia 2-1. Oyarzabal este eroul ibericilor în finala EURO 2024! Spania este noua campioană a Europei. Dezastru pentru Southgate

EURO

Comentarii

Spania este noua campioană a Europei, la capătul unei finale în care s-au impus cu scorul de 2-1.

Spania - Anglia 2-1 (Williams 47', Oyarzabal 86' - Palmer 73')

Echipele de start

  • Spania: U. Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Rodri, F. Ruiz - Yamal, Olmo, Williams - Morata
  • Rezerve: Raya, Remiro, Nacho, Vivian, Merino, Joselu, Ferran Torres, Grimaldo, Álex Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Jesús Navas, Fermín López
  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Foden, Kane, Bellingham
  • Rezerve: Ramsdale, Henderson, Alexander-Arnold, Trippier, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton

Min 90+5: Final de meci! Spania este campioana a Europei!

Min 89: Triplă ocazie la poarta lui Simon! Rice trimite cu capul, Simon respinge, mingea revine la Toney care trimite şi el cu capul, dar Olmo respinge de pe linia porţii, iar acelaşi Rice încheie faza cu o lovitură peste poartă.

Min 86: GOOOOOOOOOOOOL SPANIA! Oyarzabal primeşte mingea de la Cucurella, din flancul stâng şi reuşeşte să trimită mingea pe lângă Pickford şi să înscrie!

Min 82: Lamine Yamal primeşte o pasă excelentă de la Dani Olmo, dar nu reuşeşte să-l invingă pe Pickford, din aproape opt metri.

Min 73: GOOOOOOL Anglia! Cole Palmer şutează din afara careului, pe jos, cu multă forţă, iar mingea intră în poarta lui Unai Simon.

Min 66: Yamal ajunge într-o poziţie bună pentru un şut la poartă, însă execuţia sa este respinsă în corner, de către portarul englezilor.

Min 64: Jude Bellingham driblează elegant într-o zonă aglomerată şi trimite un şut în forţă, pe lângă poartă.

Min 56: Nico Williams trimite un şut din afara careului, care trece pe lângă poarta lui Jordan Pickford.

Min 55: Alvaro Morata se desprinde de apărătorii englezi, dar nu mai are forţa să trimită un şut plasat spre poarta lui Pickford, iar mingea este respinsă de un apărător aflat în careul mic.

Min 47: GOOOOOOOL SPANIA! Nico Williams înscrie din pasa lui Yamal! Şutul fotbalistului de la Bilbao, pe jos, la colţul lung, intră în poartă!

Min 46: A început repriza secundă.

Min 45+2: Pauză.

Min 45: Foden trage un şut la colţul scurt, dar Unai Simon e acolo şi prinde fără probleme.

Min 44: Şutul lui Kane este blocat de Rodri şi respins departe de careul spaniolilor.

Min 13: Le Normand reuşeşte să trimită spre poartă, pe spate, dar mingea trimisă de el trece pe lângă poartă.

Min 12: Williams pătrunde în flancul stâng, acolo unde acţiunea sa individuală le pune probleme englezilor, dar Stones rezolva cu o intervenţie prin alunecare.

Min. 1 A început meciul de la Berlin!


Spania şi Anglia se întâlnesc în marea finală a Campionatului European din Germania 2024. Meciul este programat de la ora 22:00, pe Stadionul Olimpic din Berlin.

După o lună de meciuri la care au participat 24 de echipe, Campionatul European de fotbal îşi află duminică seară câştigătoarea. Naţionalele Spaniei şi Angliei luptă pentru trofeul Heni Delaunay, la Berlin, pe Olympiastadion.

Pentru Spania este a cincea finală europeană, după ce a pierdut una (1984) şi s-a impus în alte trei: în 1964, 2008 şi 2012.

Ibericii au câştigat grupa B la EURO 2024 şi au trecut în optimi de Georgia (4-1), în sferturi de Germania (2-1) şi în semifinale de Franţa (2-1).

Anglia joacă a doua finală consecutivă, după cea pierdută în 2021 în faţa Italiei, la lovituri de departajare.

Englezii au câştigat grupa C la EURO 2024 şi au trecut în optimi de Slovacia (2-1), în sferturi de Elveţia (5-3 d.l.d.) şi în semifinale de Olanda (2-1).

Echipe probabile:

  • Spania: Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella - Ruiz, Rodri, Olmo - Yamal, Morata, Nico Williams. Selecţioner: Luis de la Fuente
  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi - Saka, Mainoo, Rice, Shaw - Bellingham, Foden - Kane. Selecţioner: Gareth Southgate

Meciul va fi arbitrat de francezul François Letexier, ajutat de asistenţii Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, în timp ce Szymon Marciniak (Polonia) va fi al patrulea oficial. Tomasz Listkiewicz (Polonia) completează echipa ca arbitru asistent de rezervă.

Rolul de arbitru asistent video (VAR) a fost atribuit lui Jérôme Brisard (Franţa), asistat de Willy Delajod (Franţa) şi de Massimiliano Irrati (Italia).

Finala de la Berlin va avea loc de la ora 22:00. Acesta va fi ultimul meci al lui Jesus Navas pentru naţionala Spaniei. Emblematicul campion mondial se va retrage din prima reprezentativă după acest turneu final.

Unde se vede finala EURO 2024

Suporterii pot urmări toate meciurile turneului final Euro 2024, în direct, în Parcul Titan, pe Insula Euro! In fiecare seară, un DJ va întreţine atmosfera pe insulă. Pe 14 iulie, la ora 21 00,  inaintea marii finale UEFA Euro 2024, va concerta Mario Fresh.

Evenimentul este susţinut de Betano si Hidroelectrica.

Afla mai multe despre: spania angliaspaniaangliaberlineuro 2024 

viewscnt
Articole similare