Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SPECIAL | Maccabi Haifa, calificare istorică în grupele UCL! Deci se poate: lotul, fără "perle" şi cotat cât U Craiova, fostul fundaş de fier de la FCSB e titular incontestabil. Premierul Israelului a reacţionat

SPECIAL | Maccabi Haifa, calificare istorică în grupele UCL! Deci se poate: lotul, fără "perle" şi cotat cât U Craiova, fostul fundaş de fier de la FCSB e titular incontestabil. Premierul Israelului a reacţionatgalerie foto
Comentarii

Maccabi Haifa s-a calificat, marţi seara, în grupele Ligii Campionilor după ce a eliminat-o pe Steaua Roşie Belgrad (5-4 la general).

de Andrei Pal

Maccabi Haifa a reuşit, marţi seara, o calificare istorică în grupele Ligii Campionilor, performanţă pe care nu a mai reuşit-o din 2009. E a treia calificare din istorie obţinută de Maccabi Haifa, care va sta la "masa bogaţilor" în sezonul 2022/2023 din UEFA Champions League.

SPECIAL | Maccabi Haifa, calificare istorică în grupele UCL! Deci se poate: lotul, fără "perle" şi cotat cât U Craiova, fostul fundaş de fier de la FCSB e titular incontestabil. Premierul Israelului a reacţionat

Alături de Benfica şi Qarabag, Maccabi Haifa a reuşit, marţi seara, să se califice în grupele Ligii Campionilor după ce a eliminat-o pe Steaua Roşie Belgrad (5-4 la general) din drumul către competiţia stelelor.

Cu un lot închegat, un grup puternic, un antrenor lăsat să-şi facă treaba cum poate mai bine şi cu noroc. Căci şi norocul face parte din joc, Maccabi Haifa s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, prima prezenţă la "masa bogaţilor" din 2009 încoace. Este doar a treia oară în istorie când Maccabi Haifa, una dintre echipele bune din Israel, ruşeşte să ajungă în grupele UCL.

Din performanţa reuşită de israelieni, câteva date esenţiale ies la iveală, ca o comparaţie cu echipele din Superligă. Ultima echipă românescă de la "masa bogaţilor" a fost FCSB, în 2013, cu Laurenţiu Reghecampf la cârmă.

Lotul lui Maccabi Haifa valorează cât U Craiova. Mult sub FCSB şi CFR Cluj, fără "perle"

Comparată cu România, performanţa reuşită de Maccabi Haifa arată că se poate obţine o calificare în grupele Ligii Campionilor cu un lot fără vedete, "perle" şi sume de zeci de milioane de euro visate pe jucători. Israelienii nu au vedete în lot sau jucători cotaţi la milioane de euro, dar antrenorul Barak Bakhar a reuşit să-i "lege" şi să îi facă să fie puternici ca grup.

Cel mai scump fotbalist din lotul lui Maccabi Haifa este atacantul Frantzdy Pierrot (27 de ani), un fotbalist cu dublă cetăţenie, haitiano-americană, pe care israelienii au plătit mai puţin (1,6 milioane de euro) decât a plătit Gigi Becali pe David Miculescu (1,7 milioane de euro).

Aşadar, niciun jucător nu "sare" mai sus de 1,8 milioane de euro ca şi cotă de piaţă, iar lotul lui Maccabi Haifa cotat la 18,35 milioane de euro. Prin comparaţie, ar fi cam al treilea lot, ca valoare pe Transfermarkt, în România. FCSB (33,25) şi CFR Cluj (27,81) sunt mult peste echipa lui Bakhar, iar apropiat este lotul Craiovei (17,90).

Lăsat să-şi facă treaba, Barak Bakhar a dus-o pe Maccabi Haifa de pe ultimul loc din grupa de Conference League în sezonul trecut, în grupele UEFA Champions League în acest sezon. Israelienii s-au calificat de trei ori în toată istoria clubului la "masa bogaţilor", ultima dată în 2009, dar şi în sezonul 2002/2003.

Barak Bakhar a fost instalat pe banca tehnică a lui Maccabi Haifa în vara lui 2020 şi are contract până în 2024. De doi ani a lucrat cu un grup fără mari vedete, dar pe care a reuşit să-i facă să funcţioneze bine împreună şi s-a ajuns la performanţa obţinută după eliminarea Stelei Roşii Belgrad, echipă cu trofeul Ligii Campionilor în palmares şi cu prezenţe constante la "masa bogaţilor" în ultimii ani, dar şi în grupele Europa League.

Raportându-ne la România, Steaua Roşie Belgrad a eliminat-o fără drept de apel sezonul trecut pe CFR Cluj, campioana României, din grupele către grupele UCL în dublă manşă (6-1 la general). Şansa a avut şi ea un rol important în performanţa obţinută de Maccabi Haifa, care a trecut în avantaj la general după ce Pavkov şi-a dat autogol în minutul 90.

Plecat cu scandal de la FCSB, Bogdan Planic e "stâncă" în apărarea lui Maccabi Haifa

Ajuns în august 2017 la FCSB, pentru 300.000 de euro de la Vojvodina, Bogdan Planic a plecat cu scandal de la echipa lui Gigi Becali. Gratis, în 2020. Maccabi Haifa l-a transferat fără costuri după ce fundaşul central a mers la FIFA pentru că Gigi Becali l-a băgat în şomaj tehnic pe vremea pandemiei. De la transferul în Israel, Bogdan Planic a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai echipei.

A strâns şapte meciuri în toate competiţiile acestui sezon, 47 de partide în sezonul trecut şi 36 acum doi ani.

Gigi Becali s-a grăbit să scape de ceea ce a fost ultimul "fundaş de fier" pe care FCSB l-a avut în ultimii ani la echipă.

  • 700.000 de euro valoarează acum Bogdan Planic, care va juca alături de Maccabi în grupele UEFA Champions League în acest sezon

Emulaţie incredibilă! Premierul Israelului: "Aţi făcut mândri toţi israelienii! Va vom ţine pumnii în Liga Campionilor"

Calificarea istorică obţinută de Maccabi Haifa în grupele Ligii Campionilor a generat o emulaţie incredibilă în Israel. Premierul din "Ţara Sfântă" a reacţionat după eliminarea Stelei Roşii Belgrad şi a spus că, prin calificare, echipa a făcut mândră toţi israelienii. "Aţi adus o mare mândrie tuturor israelienilor! Vă vom ţine pumnii în grupele Ligii Campionior", a reacţionat Yair Lapid, prim ministrul din Israel, conform timesofisrael.com.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maccabi haifacalificareuefa champions leaguegrupebogdan planic 

viewscnt
Articole similare