You are here:

Spectacol total în Liga Naţiunilor. Germania şi Olanda, câte cinci goluri. Anglia, joc solid în Irlanda

Spectacol total în Liga Naţiunilor. Germania şi Olanda, câte cinci goluri. Anglia, joc solid în Irlanda
Comentarii

A fost o nouă zi plină de evenimente în Liga Naţiunilor, o zi în care Germania şi Olanda au dat câte cinci goluri, iar Anglia a făcut un joc solid în Irlanda.

Germania - Ungaria 5-0

Germania a trecut , pe teren propriu, de Ungaria, scor 5-0, în cadrul grupei A3 din Divizia A a Ligii Naţiunilor.

La Dusseldorf, Ungaria a rezistat presiunii germane în prima parte a reprizei întâi, însă în minutul 27 Musiala l-a găsit pe  Fullkrug liber în careu şi acesta a înscris pentru 1-0.

Elevii lui Marco Rossi au replicat prin şutul peste poartă al lui Sallai, din minutul 32, dar după numai un minut Havertz a trimis în bară şi germanii au intrat cu avantaj minim la pauză. 

În partea secundă, gazdele au rezolvat meciul în numai câteva minute. Musiala a majorat diferenţa de pe tabelă în minutul 58, servit de Wirtz, iar în minutul 66 rolurile s-au inversat: Musiala i-a oferit lui Wirtz assist-ul de 3-0. 

Havertz a mai lovit odată bara, în minutul 72, iar elevii lui Julian Nagelsmann au mai marcat odată în minutul 77, prin Pavlovic. Havertz s-a revanşat în minutul 81, când a transformat un penalty şi a închis tabela la un ruşinos 5-0 pentru oaspeţi.

Olanda - Bosnia 5-2

În celălalt meci al grupei, Olanda a învins Bosnia greu, cu 5-2, distanţându-se pe final de joc. Zirkzee a deschis scorul pentru gazde, în minutul 13, dar Demirovic a egalat în minutul 27. 

Olandezii au intrat totuşi în avantaj la pauză, prin reuşita lui Reijnders din minutul 45+2. Gakpo a pus două goluri diferenţă pe tabelă, 3-1, însă veteranul Dzeko a marcat în minutul 73. 

Golul al patrulea i-a aparţinut lui Wout Weghorst, în minutul 88, iar Xavi Simons a marcat şi el în minutul 90+2 pentru o victorie a Ţărilor de Jos la trei goluri diferenţă.

Irlanda - Anglia 0-2

Anglia a învins-o, în deplasare, pe Irlanda, scor 2-0, într-un meci din grupa B2 a Diviziei B din Liga Naţiunilor.

Anglia, cu irlandezul Lee Carsley la debut pe banca tehnică, a controlat fără probleme meciul de la Dublin. Declan Rice a deschis scorul, în minutul 11, pentru ca în minutul 26 să paseze decisiv la golul de 2-0 marcat de Jack Grealish.

Gazdele, pentru care a debutat ca selecţioner islandezul Heimir Hallgrímsson, au încercat să revină în meci pentru ultimul sfert de oră, dar nu au reuşit. Anglia s-a impus cu 2-0 şi este pe primul loc în grupa B2 a Diviziei B din Liga Naţiunilor., acolo unde, în afara Irlandei, se mai află Finlanda şi Grecia.

Georgia - Cehia 4-1

Georgia a învins-o, pe teren propriu, pe Cehia, scor 4-1, în cadrul grupei B1 din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Elevii lui Willy Sagnol nu au avut milă de cehi şi după o primă repriză în care au deschis scorul printr-un penalty transformat de starul lui Napoli, Kvaratskhelia, au avut o perioadă excelentă în partea secundă. 

În minutul 53 ,a marcat atacantul lui Watford, Chakvetadze, iar după zece minute a venit şi rândul lui Mikautadze. 

Georgienii au ajuns la un neverosimil 4-0 în minutul 66, în timp ce oaspeţii au reuşit doar să reducă din diferenţă, iar Georgia este pe primul loc al unei grupe, B1, în care mai joacă Albania şi Ucraina.

Grecia - Finlanda 3-0

Grecia a învins-o, pe teren propriu, pe Finlanda, scor 3-0, în cadrul grupei B2 din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Grecia a condus cu 2-0 la pauză, după reuşita semnată de Fotis Ioannidis, în minutul 23, şi autogolul înscris de finlandezul Benjamin Kallman, în  minutul 37. 

Tot Ioannidis a stabilit rezultatul final, în minutul 76, elenii impunându-se cu 3-0 pe stadionul Karaiskakis.

Ucraina - Albania 1-2

În aceiaşi grupă, Albania a trecut de Ucraina, în deplasare, scor 2-1.

La Praga, pe EPET Arena, Konoplia a deschis scorul pentru Ucraina, în startul reprizei secunde, minutul 49, dar albanezii au egalat în minutul 54, prin Ardian Ismajli, pentru ca Jasir Asani să înscrie în minutul 66 golul unei victorii extraordinare pentru Albania. Este primul succes al naţionalei albaneze în faţa Ucrainei.

Afla mai multe despre: olandagermaniaanglia 

viewscnt
Articole similare