You are here:

”Sper să facă dreptate”. Mihai Covaliu, după drama gimnasticii româneşti la Paris: ”Am trimis sesizare. Nu vrem altceva decât ca nota să fie cea reală pentru Sabrina”

”Sper să facă dreptate”. Mihai Covaliu, după drama gimnasticii româneşti la Paris: ”Am trimis sesizare. Nu vrem altceva decât ca nota să fie cea reală pentru Sabrina”
Comentarii

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu (46 de ani), a oferit prima reacţie după nedreptatea de care au avut parte gimnastele Sabrina Voinea (17 ani) şi Ana Bărbosu (18 ani) la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Voinea şi Ana Bărbosu au trăit una dintre cele mai mari nedreptăţi din istoria gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cele două sportive au fost deposedate pe rând de medalia olimpică de bronz. Prima a primit o depunctare pentru o greşeală inexistentă, iar a doua a pierdut medalia de bronz după ce arbitrele au acceptat o contestaţie din partea americancei Jordan Chiles pe care nimeni nu poate să o explice.

Mihai Covaliu, după sesizarea făcută Federaţia Internaţională de Gimnastică: ”Sper să facă dreptate în acest caz. Nu ne dorim altceva decât ca nota să fie cea reală pentru Sabrina”

COSR a trimis o scrisoare către Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) în care a solicitat o reanaliză la exerciţiul de la sol al Sabrinei Voinea din finala Jocurilor Olimpice. Mihai Covaliu a vorbit care sunt aşteptările sportului românesc în acest caz.

”Acum aşteptăm că această comisie să analizeze din nou. Am înţeles că este un juriu de apel al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Şi el a fost sesizat să reanalizeze argumentele care au făcut să se schimbe nota Sabrinei Voinea. Aceste argumente nu stau în picioare, respectiv cele două elemente în acea săritură şi faptul că Sabrina a călcat linia de demarcaţie.

Noi am trimis sesizare la FIG, Federaţia Română trimite şi ea o sesizare la TAS. Aşteptăm în 24 de ore sau cel tărziu până la încheierea JO să primim un răspuns şi pe noi ne interesează ca Sabrina să primească nota pe care o merita. Exerciţiul ei să fie analizat corect. 

Toate acele elemente care au fost aduse ca argument pentru nota pe care au primit-o să fie reconsiderate. Nu ne dorim altceva decât ca nota să fie cea reală pentru exerciţiul pe care Sabrina l-a făcut la sol. Un sol mult mai bun decât al sportivei care a fost în faţa ei.

O poziţie clară a Federaţiei Internaţionale de Gimnastică sper să facă dreptate în acest caz. Unul care riscă să aducă mari prejudicii gimnasticii la nivel internaţional pentru că sunt şi reacţii în presa din SUA în defavoarea sportivei lor”, a declarat Covaliu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicegimnasticamihai covaliusabrina voineaana barbosu 

viewscnt
Articole similare