You are here:

Străinul care l-a impresionat ca fotbalist pe Bănel Nicoliţă, tentat să antreneze în România: ”Am licenţă PRO. Este o plăcere”

Străinul care l-a impresionat ca fotbalist pe Bănel Nicoliţă, tentat să antreneze în România: ”Am licenţă PRO. Este o plăcere”

FCSB

Comentarii

Danijel Pranjic (42 de ani), unul dintre cei mai importanţi fotbalişti croaţi ai generaţiei sale, a dezvăluit că ar fi tentat să antreneze şi în România şi a explicat motivul.

FCSB a fost foarte aproape de finala Cupei UEFA în sezonului 2005-2006, dar a fost eliminată dramatic în semifinale.

Dar, cu toate acestea, formaţia bucureşteană a avut un traseu impresionant în acea stagiune europenea. Printre echipele eliminate a fost şi Heerenveen, din Olanda, în faza şaisprezecimilor de finală.

FCSB s-a impus cu 3-2 la general, după o victorie cu 3-1 în deplasare şi un eşec cu 0-1 pe teren propriu.

Fost adversar, actual coechipier şi prieten. Pranjic, Bănel Nicoliţă şi Petre Marin

Unul dintre jucătorii foarte importanţi de la acea vreme la Heerenveen a fost şi Danijel Pranjic, fundaşul stânga croat ce avea să ajungă şi la Bayern Munchen (2009-2012).

Acesta a agăţat ghetele în cui în 2021, iar de atunci nu a mai jucat fotbal, ci şi-a ocupat timpul pentru a deveni antrenor cu acte în regulă.

Acum, Pranjic a fost invitat în România să joace în cadrul campionatului de minifotbal Victory Cup. De această dată, el a fost în aceeaşi echipă cu Bănel Nicoliţă şi Petre Marin, foştii săi adversari din dubla ce a avut loc acum aproape 20 de ani.

Danijel Pranjic a dezvăluit că este foarte apropiat de România, iar motivul este acela că este căsătorit cu o româncă. Mai mult, acesta a mărturisit că ar fi tentat să preia şi o echipă din România în calitate de antrenor principal, astfel că ar putea să rămână şi mai mult în ţara natală a soţiei sale.

”Sunt aici, în Bucureşti. M-au invitat, aşa că sunt aici. Este o plăcere să fiu aici. Sunt fericit să fiu în Bucureşti. Soţia mea e româncă. Sunt antrenor, am licenţă UEFA Pro. Am fost în Cipru, acum sunt la o academie în Croaţia, iar pentru moment rămân aici (n.r. în România). Depinde. Dacă îmi găsesc un loc de muncă aici, poate voi rămâne pentru un timp şi mai mare.

Am jucat în dubla dintre Heerenveen şi FCSB. Am pierdut acasă cu 1-3 şi am câştigat în deplasare cu 1-0, dar nu a fost suficient. De la aceste meciuri îmi aduc aminte de suporterii fanatici, un stadion plin”, a declarat Pranjic, potrivit Victory Cup.

Bănel Nicoliţă l-a asistat la interviu, aducându-şi aminte cu drag de acea dublă europeană din sezonul 2005-2006, când l-a înfruntat pe Danijel Pranjic.

”Era cel mai periculos jucător de la Heerenveen. Oli ne-a spus foarte multe despre el şi trebuia să-l blocăm foarte bine”, a adăugat şi Bănel Nicoliţă.

Danijel Pranjic a bifat şi 58 de meciuri pentru naţionala Croaţiei şi a marcat un gol.

Afla mai multe despre: daniel pranjicbanel nicolitacupa uefafcsbantrenor romania 

viewscnt
Articole similare