Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză! Clinceniul intră în faliment şi îşi schimbă denumirea: va purta numele unui fotbalist legendar!

Surpriză! Clinceniul intră în faliment şi îşi schimbă denumirea: va purta numele unui fotbalist legendar!

Academica Clinceni

Comentarii

Academica Clinceni intră în faliment şi se transformă. După ce a fost retrogradată în Liga 3 de către Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor, formaţia ilfoveană nu a primit dreptul de a intra în insolvenţă, astfel că va intra direct în faliment din cauza datoriilor.

Clubul, după ce va lua o nouă formă juridică, va purta numele lui Helmuth Duckadam, fostul mare fotbalist şi câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua.

Surpriză! Clinceniul intră în faliment şi îşi schimbă denumirea: va purta numele unui fotbalist legendar!

Academica Clinceni a terminat sezonul în genunchi, fără şanse să scape de la retrogradare, cu multe depunctări. Ilfovenii au terminat sezonul cu -29 de puncte, iar după retrogradarea sportivă în Liga 2 a urmat "căderea" în Liga 3, după o decizie a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor.

Recent, Academicii nu i-a fost acordat dreptul de a intra în insolvenţă pentru a se reorganiza financiar. Astfel, clubul nu mai poate exista în această formă juridică şi va trebui să înfiinţeze o nouă societate pe care să o înscrie în Liga 4. Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, a anuţat că noua echipă va purta numele lui Helmuth Duckadam.

"Am ajuns în situaţia asta nefericită deoarece Tribunalul nu ne-a aprobat intrarea în insolvenţă. Vom intra în faliment şi ne vom înscrie în Liga 4, cu titulatura «Academica LPS Helmut Duckadam»", a spus Adrian Budeanu, conform gsp.ro.

Primarul din Clinceni îl vrea pe Helmuth Duckadam în conducerea clubului

În septembrie 2020, după plecarea lui Helmuth Duckadam de la FCSB, Adrian Budeanu a dezvăluit că şi-ar dori ca, la un moment dat, fostul mare portar să facă parte din conducerea clubului din Ilfov. Dezamăgit la finalul celor 10 ani la FCSB, Helmuth Duckadam a anunţat că nu mai doreşte să revină în fotbal.

Totuşi, o variantă surprinzătoare s-a ivit. Primarul Clinceiului, Adrian Budeanu, a anunţat că doreşte să-l convingă pe Helmuth Duckadam să devină preşedinte de imagine la revelaţia Ligii 1 din sezonul trecut, Academica Clinceni:

"Ne gândim, la un moment dat, să îi propunem domnului Duckadam să ocupe funcţia de preşedinte de imagine al echipei de fotbal Academica Clinceni. Momentan nu a acceptat, dar în perioada imediat următoare îl vom convinge. Mănuşile vor fi puse chiar la intrarea în Liceul Sportiv Clinceni, vom realiza un muzeu al sportului românesc", a declarat edilul din Clinceni.

Afla mai multe despre: academica clinceniadrian budeanunumehelmuth duckadam 

viewscnt
Articole similare