adplus-dvertising
You are here:

Surpriză URIAŞĂ în Liga I. Criticat de Becali, Budescu pleacă de la FCSB şi semnează cu un alt club de mare tradiţie din România

Surpriză URIAŞĂ în Liga I. Criticat de Becali, Budescu pleacă de la FCSB şi semnează cu un alt club de mare tradiţie din România

FCSB

Comentarii

FCSB s-a despărţit de Edward Iordănescu, Toni Petrea a preluat banca tehnică, iar acum Gigi Becali urmează să mai renunţe şi la câţiva jucători din lot.

Iulian Cristea urmează să se despartă de FCSB, în iarna acestui an, iar Gigi Becali mai pregăteşte o altă mutare. Adus în urmă cu două luni, liber de contract, după despărţirea de Damac, Constantin Budescu a intrat rapid pe lista neagră a lui Gigi Becali. În luna februarie, mijlocaşul va împlini 33 de ani, astfel că îşi va pregăti deja ultimele sezoane în fotbalul profesionist.

Crescut la Petrolul, Budescu a recunoscut că intenţionează să-şi încheie cariera la clubul ploieştean, iar visul său poate prinde contur. Petrolul are un start perfect de sezon şi este lider incontestabil în Liga a II-a. Ploieştenii au 13 victorii şi o singură înfrângere în primele 14 etape disputate şi au un avans de nouă puncte faţă de următoarele două clasate, U Cluj şi Concordia Chiajna.

Surpriză URIAŞĂ în Liga I. Criticat de Becali, Budescu pleacă de la FCSB şi semnează cu un alt club de mare tradiţie din România

Astfel, oficialii clubului încep deja să-şi facă planurile pentru o eventuală promovare, iar principala ţintă a Petrolului este chiar Constantin Budescu. De altfel, cele două părţi au început deja discuţiile pentru o eventuală colaborare.

"Cu Budescu am vorbit şi ieri şi vom analiza totul după ce vom încheia campionatul. Atunci vom discuta concret despre situaţia lotului" , a declarat Costel Lazăr, preşedintele Petrolului.

Budescu nu mai e dorit la FCSB

"Budescu o să plece la vară, vedem ce salarii mai scădem, bani ce luăm de pe Moruţan, să ne ajungă, să nu mai dau bani de la mine. Dacă aşa trebuie să facem, vine, ia salariu, el comandă toate şi nu răspunde nimic.

Ce să prelungesc, să dau 25.000 pe lună ca să ce? Nu e vorba de el, ci la modul general. Văd ce mai scădem, mă refer la cheltuieli, nu la el.

Ce să fac cu el? Dacă facem concurs de exterioare, îl iau primul şi îi dau 100.000 pe lună. El nu vrea să facă fotbal, vrea recital de exterioare, ca să ce? Să te laude comentatorii la televizor: «Vai, ce exterior!». Ce exterior?" , declara Gigi Becali la Pro X.

Mijlocaşul de 32 de ani ar încasa un salariu lunar de 25.000 de euro, o sumă uriaşă pentru campionatul României. Chipciu şi Florin Tănase sunt jucătorii cu cele mai mari salarii din Liga I, cei doi încasând lunar 30 de mii de euro.

Venit la FCSB în luna septembrie, Constantin Budescu a strâns doar 327 de minute în cele şapte meciuri jucate, în toate competiţiile, perioadă în care a marcat un singur gol. Ajuns la 32 de ani, mijlocaşul este departe de cifrele pe care le-a avut în sezonul 2017/2018, când a mai fost legitimat la vicecampioana României. În urmă cu patru ani, Budescu a reuşit 13 goluri şi 12 pase decisive în cele 37 de meciuri bifate pentru FCSB în toate competiţiile.

  • 1,5 milioane de euro valorează Constantin Budescu pe site-ul de specialitate transfermarkt.com

viewscnt
Articole similare