Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Tâşnea sângele!” Nebunia lui Gică Popescu! Meciul în care ”Baciul” a jucat într-un picior: ”Mi-au spus că pot să mor” | EXCLUSIV

”Tâşnea sângele!” Nebunia lui Gică Popescu! Meciul în care ”Baciul” a jucat într-un picior: ”Mi-au spus că pot să mor” | EXCLUSIV
Comentarii

Gică Popescu (56 de ani), invitat la ”SportCast cu Sile”, un podcast Orange Sport realizat de Silviu Tudor Samuilă, a povestit un episod uluitor din cariera sa impresionantă.

”Baciul” a rememorat finala Cupei UEFA din 2000 de la Copenhaga, câştigată de Galatasaray la penalty-uri contra lui Arsenal, şi a dezvăluit chinul pe care l-a suportat pentru a-şi putea ajuta echipa împotriva ”tunarilor”.

Doctorii i-au spus că este ”nebun”! Meciul pentru care Gică Popescu a sacrificat totul: ”Am jucat cu 10 copci în picior!”

Gică Popescu, fostul apărător de la Galatasaray şi unul dintre cele mai importante nume din istoria grupării ”Cimbom”, a suferit un accident nefericit, cu puţin timp înaintea meciului cu Arsenal, disputat la Copenhaga.

Fostul fotbalist s-a tăiat la picior în mod neintenţionat în momentul în care se dezechipa, iar staff-ul medical al turcilor a decis că acesta nu este apt pentru actul final al Cupei UEFA.

Cu toate acestea Gică Popescu a strâns din dinţi, iar ambiţia sa de fier i-a şocat, nu doar pe doctori, ci şi pe ”Împăratul” Fatih Terim, antrenorul Galatei de la acea vreme.

”Ştiţi cum am jucat la meciul ăsta? (n.r. finala Cupa UEFA cu Arsenal) Meciul a fost miercuri. Sâmbătă jucam la Altay, noi eram campioni, Altay era retrogradată. După antrenament, urma să plecăm spre Izmir să jucăm cu Altay.

Eu la fiecare antrenament aveam feşe cu leucoplast. Puneam un burete... Aveam gleznele foarte subţiri şi era pericol să mi le luxez. Am desfăcut faşa de la piciorul drept şi când am băgat cutterul la piciorul stâng, nu am văzut că respectivul cuţit a ieşit doi milimetri în jos. Am simţit o arsură puternică.

A început să sară sânge. Norocul meu, doctorul era la cinci metri, pentru că înaintea meciului venea şi vedea ce jucători sunt apţi, care merg, care nu merg. 

Ţâşnea sânge, dar nu glumesc. S-au speriat (n.r.- doctorii). <<Repede, prosop!>> Au avut un capsator. <<1,2,3,4... 10 copci pe latul piciorului stâng!>>. Asta cu cinci zile înainte de finală”, a spus Gică Popescu.

”Împăratul” Terim şi doctorii, şocaţi de ambiţia lui Popescu: ”Îţi strici sănătatea!”/ ”Nu! Vreau să joc”

”Coboară Terim negru de supărare: <<Stai acasă!>>

Zic: <<Mister, nu stau acasă, vin şi eu să văd finala!>> Papuci în picioare, ne-a bătut Altay 2-1... Noi campioni, ei retrogradaţi, nu mai era nimeni cu gândul acolo...

Plecăm la Copenhaga duminică, luni antrenament.  Mă duc la antrenament să văd antrenamentul, şontâc, şontâc... Marţi, din nou antrenamentul oficial, eu şontâc.

Mă duc la mister Terim (n.r. bate în uşă).

  • <<Mister, vreau să mă antrenez!>>)
  • <<Cum naiba? Tu ai 10 copci în picior. Să vină doctorul! Popi vrea să se antreneze> 
  • <<(n.r. doctorul) Cum? Să se antreneze? Doamne fereşte! Face hemoragie şi moare!>>
  • <<Nu! Neapărat vreau să joc>>
  • <<Sunteţi inconştient! Eu (n.r. doctorul) nu fac aşa ceva. Semnează!>>

Am semnat, mă duc la stadion. Injecţii în tot jurul ranei, nu am  simţit nimic. Când am desfăcut, sânge. Sincer, m-am speriat. Am desfăcut, rana stătea să crape. <<Eşti inconştient! Îşi strici viaţa>>

Cruci a doua zi. Dimineaţa (n.r. bate la uşă). M-a văzut Terim, a vrut să îmi dea cu uşa în nas: <<Ce s-a întâmplat, ce vrei?>>

<<Mister, aş juca. Îmi asum eu chestia asta. Eu răspund!>>

<<(n.r. Terim) Popi, nu putem, până la urmă e sănătatea ta. Să vină doctorul!

Terim m-a chemat la ora 1. Era şi preşedintele în apartament la el şi mi-a spus: <<Gică, ştii ce îţi asumi, e sănătatea ta, încercăm să te înlocuim, ştim că nu va fi la el>>

<<Vreau să joc. Am semnat, vreau să joc”>>

M-a băgat în teren cu injecţie şi am câştigat Cupa UEFA cu 10 copci în picior. Stătea să crape, să explodeze (n.r.- după meci). Nu am mai jucat absolut deloc până s-a terminat campionatul. Asta a fost răsplata, la cât de mult am suferit pentru meciul ăla”, a adăugat ”Baciul”.

Gică Popescu a fost integralist în finala Cupei UEFA cu Arsenal şi a transformat penalty-ul care a adus trofeul la Istanbul. ”Baciul” a păstrat poarta echipei sale intactă în faţa ui Thierry Henry&Co, iar după 120 de minute, scorul a fost alb, 0-0.

 

Afla mai multe despre: gică popescufatih terimechipa naţionalăgalatasarayarsenalcupa uefa 

viewscnt
Articole similare