Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Apelul disperat al lui Florin Pîrvu. Petrolul are probleme, în anul centenarului: "Aş vrea să existe o colaborare"

Apelul disperat al lui Florin Pîrvu. Petrolul are probleme, în anul centenarului: "Aş vrea să existe o colaborare"

Petrolul

Comentarii

Antrenorul celor de la Petrolul Ploieşti, Florin Pîrvu a vorbit despre problemele financiare ale clubului prahovean, în anul în care clubul îşi serbează centenarul.

Formaţia ploieşteană a ratat calificarea în play-off în acest sezon de Superliga şi au mari probleme, din punct de vedere financiar. Clubul a cerut sprijinul instituţiilor publice ploieştene pentru a evita cel mai negru scenariu, o posibilă desfiinţare.

Preşedintele celor de la Petrolul Ploieşti, Claudiu Tudor, a rugat autorităţile locale să găsească o soluţie prin care clubul să meargă mai departe, ma ales că în 2024 se împlinesc 100 de ani de la înfiinţare.

Petrolul ar avea nevoie de 500.000 de euro, dar şi o înţelegere pentru a plăti taxe mai mici pentru folosirea Stadionului ”Ilie Oană”.

"Aş dori ca, fiind împreună aici, să găsim o soluţie aşa cum s-a găsit şi la Galaţi, la Iaşi, Cluj, Oradea, Baia Mare, Arad, Voluntari… An de an sunt ajutaţi.

Sunt alte echipe care folosesc terenul gratuit, care au baze sportive făcute de municipalitate, care primesc finanţări.

Acest club, echipa Petrolul, va fi desfiinţat, va dispărea în anul centenarului dacă nu va primi sprijin", le-a transmis Claudiu Tudor factorilor de decizie din Ploieşti.

Florin Pîrvu: "Echipa are nevoie de o bază de pregătire"

Antrenorul echipei, Florin Pîrvu, a fost întrebat despre situaţia actuală a clubului şi ce se poate face pentru a sprijini formaţia care, în prezent, nu deţine o bază sportivă proprie.

"Sincer îţi spun, îmi pare rău, eu sunt, şi nu trebuie să mai spun, sunt în curtea asta de mic copil, am trecut prin toate etapele. Pot spune lucrul ăsta, este supărător şi nu numai acum, sezonul ăsta, cred şi în sezoanele trecute tot au fost probleme şi aş vrea, chiar dacă nu mă pot pronunţa, să existe o colaborare între, eu ştiu, instituţiile publice, club, presă, în care toate să fie alături de echipă.

Echipa, în primul rând, şi o spun din punctul de vedere al antrenorului, are nevoie de o bază de pregătire, de un teren de antrenament în care să-şi desfăşoare, are nevoie ca jucătorii să vină şi să nu mai avem această problemă cu terenul de antrenament, să ne mutăm în fiecare zi de la un teren la altul.

Cam aici ar trebui început şi sunt sigur că pot fi făcute cu ajutor instuţiilor publice, pentru că mă gândesc că se poate face pentru echipă un efort cât şi pentru suporterii fotbalului de masă, sunt lucruri care ar putea fi obţinute, în ultima perioade s-au făcut conexiuni, pentru că echipa are nevoie.

De ce se poate în altă parte? Mă gândesc aici la Cluj, la Iaşi, la alte oraşe, la Sibiu. Vorbeam că Măldă (n.r. Marius Mălădărăşanu), la meciul nostru direct, dar şi cu Dani Coman şi ei inaugurează în perioada următoare, o să inaugureze o bază sportivă făcută de primăria Sibiu, în jurul unui milion de euro, o bază la care echipa îşi va deşfăşura activitatea.

Echipa este a oraşului, a judeţului, a iubitorilor fotbalului prahovean şi nu numai, iar ea are nevoie de o bază de pregătire, o spun cu tărie şi o s-o spun până la plecarea mea de aici." a declarat Florin Pîrvu, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Sepsi.

Afla mai multe despre: petrolulpetrolul ploiestiflorin pirvu 

viewscnt
Articole similare