Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer surprinzător pentru Alin Toşca. Fostul său club îl vrea cu disperare şi l-a pus în capul listei. Va fi antrenat de un campion mondial şi Balon de Aur

Transfer surprinzător pentru Alin Toşca. Fostul său club îl vrea cu disperare şi l-a pus în capul listei. Va fi antrenat de un campion mondial şi Balon de Aur

Stranieri

Comentarii

Sfârşitul de an vine cu veşti extrem de bune pentru un fost internaţional român. Unul dintre cluburile la care a jucat îl doreşte înapoi şi l-a pus în capul listei de transferuri pentru perioada din ianuarie şi va putea fi antrenat de un campion mondial.

Ar fi o întoarcere de pomină pentru un jucător român. Alin Toşca are şanse mari să revină în fotbalul din Europa de Vest.

Transfer de proporţii pentru Toşca, în Italia

Legitimat în prezent în Turcia, la Gaziantep, fundaşul este dorit cu insistenţă la Benevento, formaţie ce activează actualmente în Serie B.

Aflată într-o poziţie periculoasă în clasament, cu retrogradarea bătând la uşă, Benevento vrea să schimbe lotul din temelii în pauza de iarnă şi, conform italienilor de la Il Mattino, l-au pus primul pe lista de achiziţii pe Alin Toşca.

Acesta a mai evoluat la formaţia campaniană în a doua jumătate a sezonului 2017-2018, când a fost împrumutat de la Real Betis. La vremea respectivă, Benevento evolua în Serie A, iar românul a bifat 13 jocuri.

Acum însă, Toşca se află sub contract cu Gaziantep, dar şi-a pierdut locul de titular, acumulând în acest sezon doar cinci apariţii în campionat. Astfel, ar fi tentat de o schimbare în carieră şi ar fi dispus să revină la echipa unde a jucat cu aproape cinci ani în urmă.

În aprilie 2022, Alin Toşca s-a retras de la prima reprezentativă a României, unde a strâns 30 de meciuri şi a marcat un gol.

În momentul de faţă, Toşca este cotat la 1,4 milioane de euro, dar a ajuns rezervă în Turcia, unde evoluează din 2019.

În afară de Benevento şi Gaziantep, fundaşul român a mai evoluat în carieră la Unirea Urziceni, Săgeata Năvodari, Viitorul, FCSB, Betis şi Paok Salonic.

Considerat de Benevento prioritatea numărul unu pentru perioada de mercato din ianuarie, Alin Toşca ar urma să dea un răspuns în perioada imediat următoare, notează sursa citată.

În cazul în care negocierile, care se află într-un moment bun acum, s-ar concretiza, jucătorul care poate acoperi centrul şi banda stângă a apărării ar urma să fie antrenat de Fabio Cannavaro, campion mondial cu Italia în 2006 şi Balonul de Aur din acel an.

După 19 etape, Benevento se află pe locul 14 în Serie B, cu 22 de puncte. Ocupanta primul loc sub linie, Perugia, are 19 puncte.

Afla mai multe despre: alin toscaserie b 

viewscnt
Articole similare