Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Trebuie să-i mulţumim toată viaţa”. Piţurcă, despre cum s-a calificat România la EURO 2024. Sfaturi pentru Edi Iordănescu: ”Asta trebuie să gândească” | EXCLUSIV

”Trebuie să-i mulţumim toată viaţa”. Piţurcă, despre cum s-a calificat România la EURO 2024. Sfaturi pentru Edi Iordănescu: ”Asta trebuie să gândească” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Victor Piţurcă (67 de ani) este unul dintre cele mai importante nume din istoria fotbalului românesc. Ca jucător a făcut istorie în marea generaţie a Stelei din anii 80, iar ca antrenor a devenit cunoscut mai ales datorită mandatelor sale ca selecţioner al echipei naţionale a României.

Victor Piţurcă a fost invitatul lui Dan Udrea în rubrica EUROcast 2024, o avancronică Orange Sport dedicată naţionalei României la turneul final de Campionat European din Germania. 

Pe parcursul acestui proiect, sunt invitaţi oameni care au făcut lucruri importante în ceea ce priveşte prezenţa României la ediţiile anterioare. Emisiunae poate fi urmărită, în exclusivitate, pe canalul nostru de YouTube.

Iar printre aceste personaje relevante este şi Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României. Acesta a condus, printre altele, naţionala tricoloră la Europeanul din 2008, găzduit de Elveţia şi Austria.

Cui datorează România calificarea la EURO 2024. Ce sfaturi are pentru actualul selecţioner

Acum, înaintea unei veri fierbinţi pentru prima reprezentivă, prima după opt ani de zile, Piţurcă a vorbit despre calificarea României la EURO 2024, dar a oferit şi un verdict cu privire la participarea naţionalei lui Edi Iordănescfu la turneul din Germania.

”Sunt rezervat. Eu nu am crezut că echipa României se va califica fiindcă vedeam ce se întâmpla înainte. Am văzut şi echipele, şi, mai ales, ţintarul grupei, meciurile. Deci, computerul ăla, trebuie să-i mulţumim toată viaţa pentru felul în care am avut noi puse meciurile alea. 

Exact pe placul lui Puiu Iordănescu erau meciurile alea. Dar culmea a fost că jucam şi cu Elveţia ultimul meci, adică în cazul în care ei erau deja calificaţi... Dar sunt rezervat (n.r. pentru EURO). Nu am foarte mare încredere. Nici faza defensivă nu o jucăm foarte bine, nu suntem nici foarte puternici pe plan ofensiv.

Când joci cu echipe bune, ca acum cu Columbia, sunt prea multe ocazii pentru adversar. Cu Elveţia am pregătit meciul să jucăm defensiv, tot prea multe ocazii. Nu avem ceva bine pus la punct. Asta trebuie să gândească Edi Iordănescu, să-şi pregătească mult mai bine faza defensivă, ca adversarul să nu ajungă aşa uşor să finalizeze.

Primul meci, cel cu Ucraina, e decisiv. Dacă nu reuşim să obţinem măcar un punct, şansele sunt minime. Iar dacă pierzi, poţi să nu câştigi nici măcar punct în grupă. Cu Belgia e foarte greu, iar în ultimul meci jucăm cu o echipă de forţă”, a declarat Piţurcă, la EuroCast 2024, pentru Orange Sport.

Victor Piţurcă a avut trei mandate pe banca naţionalei României: iunie 1998-decembrie 1998, decembrie 2004-aprilie 2009 şi iunie 2011 - octombrie 2014. A contribuit la calificarea tricolorilor la EURO 2000, EURO 2008 şi EURO 2016.

Rezultatele României în preliminariile EURO 2024:

  • Andorra - România 0-2
  • România - Belarus 2-1
  • Kosovo - România 0-0
  • Elveţia - România 2-2
  • România - Israel 1-1
  • România - Kosovo 2-0
  • Belarus - România 0-0
  • România - Andorra 4-0
  • Israel - România 1-2
  • România - Elveţia 1-0

Programul României la EURO 2024:

  • 17 iunie, ora 16:00: ROMÂNIA – Ucraina (Allianz Arena, Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia – ROMÂNIA (Rhein Energie, Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia – ROMÂNIA (Waldstadion, Frankfurt)

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalavictor piturcaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare