Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tricolorii sunt la pământ înainte de Bosnia - România! Edi Iordănescu: "Nu mă aşteptam să găsesc asta"

Tricolorii sunt la pământ înainte de Bosnia - România! Edi Iordănescu: "Nu mă aşteptam să găsesc asta"
Comentarii

Selecţionerul României, Edward Iordănescu, a tras concluzii îngrijorătoare după primul meci oficial pe banca tricolorilor.

Edi Iordănescu, înainte de Bosnia - România

  • România a pierdut cu Muntenegru sâmbătă, scor 0-2, şi va evolua, marţi, de la ora 21.45, cu Bosnia-Herţegovina, în Liga Naţiunilor.

Înfrângerea din prima etapă a Ligii Naţiunilor a acutizat problemele din lotul României. Edi Iordănescu a transmis câteva detalii din interior. 

El susţine că jucătorii sunt afectaţi emoţional, acesta fiind motivul pentru care s-ar afla într-un blocaj atunci când vin la naţională. 

"S-au strâns multe nerealizări, campanii ratate, eşecuri, frustrări, supărări, lucruri strânse în timp care apasă. Nu mă aşteptam să găsesc aceste lucruri atât de profund. E important să-i redresăm mental. Încerc să le arăt calea, să aibă încredere în ei, că au valoare, potenţial. E important să ne scuturăm de trecutul deloc reuşit. Doar aşa avem o şansă. 

În acest moment, am 15 zile de lucru cu echipa. Sunt un antrenor dedicat, consecvent, dar nu sunt magician. Nu pot repara ce s-a întâmplat în ani de zile. Menţionez că am încercat să fiu atent la fiecare cuvânt folosit. Vă asigur că sunt în cunoştinţă de cauză şi spun că ştiu munca lui Contra şi Rădoi. Eu am zis că n-am preluat lucruri funcţionale, că nu s-au întâmplat mai multe lucruri bune, că s-au ratat calificări, asta înseamnă că erau lucruri nefuncţionale. 

Echipa e extrem de apăsată mental, chiar dusă până la teama de a nu greşi, arătaţi din nou cu degetul. Dacă nu ne recuperăm dorinţa de luptă, vor mai veni şi alte meciuri nereuşite. Încrederea mea în jucători e intactă, nu pot greşi în analiză. Aveţi în faţă un antrenor care a lucrat cu muţi jucători din lot, îi ştiam. Nu mă schimb îm funcţie de rezultat, încrederea mea e intactă. E adevărat că trebuie să strângem rândurile, ce am văzut în Muntenegru a fost ceva peste ce aşteptam. 

E responsabilitatea mea, da, sunt antrenor, pot spune un clişeu, dar dacă vrem să producem progres, trebuie să înţelegem momentul, să acceptăm, să vedem unde greşim, să facem un plan etapizat. Când acceptăm toate lucrurile triste, vom avea şansa să îmbunătăţim. E exact ca atunci când eşti bolnav şi trebuie să ştii cum te vindeci. 

Nu e vorba despre atitudine, nu e vorba despre un grup care intră detaşat în teren. Poate asta pare, dar nu e asta. E un grup afectat emoţional, nu mai răspunde bine la presiune, la meciurile cu miză", a declarat Edi Iordănescu. 

Expertul Orange Sport, Basarab Panduru, a oferit soluţia în privinţa jucătorilor afectaţi, după ce l-a ascultat pe Edi Iordănescu.

Afla mai multe despre: bosnia - româniabasarab panduruedi iordanescu 

viewscnt
Articole similare