Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

TUN neaşteptat dat de U Craiova. Suma uriaşă încasată de Mihai Rotaru. Transferul la care nici nu mai visa finanţatorul oltenilor

TUN neaşteptat dat de U Craiova. Suma uriaşă încasată de Mihai Rotaru. Transferul la care nici nu mai visa finanţatorul oltenilorgalerie foto
Comentarii

Valentin Mihăilă este protagonistul celui mai spectaculos transfer din ultimii ani pentru un fotbalist român. Mijlocaşul de 22 de ani a fost împrumutat, până la finalul sezonului, la Atalanta, iar echipa din Bergamo are şi o opţiune de cumpărare a fotbalistului.

Valentin Mihăilă a dat lovitura carierei, săptămâna trecută, când a semnat cu Atalanta. Mijlocaşul român este împrumutat de la Parma, până la finalul sezonului, iar dacă va confirma, echipa din Bergamo va achita şi suma de 10 milioane de euro pentru transferul său definitiv.

Pentru a fi activată această clauză de cumpărare, Valentin Mihăilă va fi nevoit să evolueze cel puţin 20 de minute în 50% din partidele pe care Atalanta le mai are de disputat în acest sezon, în toate competiţiile.

TUN neaşteptat dat de U Craiova. Suma uriaşă încasată de Mihai Rotaru. Transferul la care nici nu mai visa finanţatorul oltenilor

"E un transfer realizat în timpul celor trei-patru luni. Ştiam că sunt interesaţi, ştiam că vor jucător de bandă, pe viteză. Parma recuperează aproape 10 milioane pe Mihăilă.

Acum există opţiune obligatorie care depinde de 50% din meciurile pe care le are Atalanta, atât în Europa, cât şi în campionat, cu condiţia să joace cel puţin 20 de minute în fiecare partidă.

El a fost primit cu aplauze, a fost primit cu urale, suporterii îl aşteptau foarte bine. Îl ştiau bine, a jucat şi contra lor. E o relansare a lui în fotbalul mare, Atalanta e o echipă care poate să joace şi în Champions League şi în sezonul următor" , a declarat agentul jucătorului, Giovanni Becali.

De succesul lui Valentin Mihăilă la Atalanta s-ar bucura şi fostul club al fotbalistului, Universitatea Craiova. În octombrie 2020, când l-a vândut pe Mihăilă la Parma, Mihai Rotaru şi-a păstrat şi un procent de 10% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului.

Astfel, dacă fotbalistul de 22 de ani va confirma la Atalanta, iar echipa din Bergamo va activa clauza de cumpărare de 10 milioane de euro, Universitatea Craiova va încasa şi ea 1 milion de euro.

Cumpărat de la Universitatea Craiova, în octombrie 2020, în schimbul sumei de 9,1 milioane de euro, Valentin Mihăilă s-a impus rapid la Parma. Deşi a fost măcinat de accidentări, fotbalistul de 21 de ani a avut evoluţii apreciate în Serie A, dar şi în liga secundă, unde în actuala stagiune a marcat 2 goluri şi a oferit o pasă decisivă în cele 13 meciuri jucate.

  • 1 gol a marcat Mihăilă în cele 4 meciuri jucate pentru naţionala României
  • 6 milioane de euro valorează Mihăilă, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Atalanta este pe locul 4 în Serie A, la zece puncte în spatele liderului Inter, iar la finalul lunii februarie va juca în play-off-ul Europa League împotriva grecilor de la Olympiacos.

Afla mai multe despre: u craiova 

viewscnt
Articole similare