Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Ultimul Campionat European pentru mine”. Cristina Neagu, anunţul momentului: ”Mulţumesc tuturor!”

"Ultimul Campionat European pentru mine”. Cristina Neagu, anunţul momentului: ”Mulţumesc tuturor!”

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu (34 de ani) a anunţat că EURO 2022 a fost ultimul turneu final continental pentru ea.

"Ultimul Campionat European pentru mine”. Cristina Neagu, anunţul momentului: ”Mulţumesc tuturor!”

Cristina Neagu a anunţat, în mod oficial, că recentul Campionat European este ultimul la care a participat din postura de jucătoare de handbal.

Sportiva regretă că turneul nu s-a încheiat conform aşteptărilor ei iniţiale, dar le-a mulţumit celor care au sprijinit-o şi susţinut-o necondiţionat.

"Ultimul Campionat European pentru mine. Nu s-a încheiat aşa cum mi-aş fi dorit, dar am dat totul pe teren, aşa cum fac de fiecare dată.

Mulţumesc tuturor celor care sunteţi mereu alături de mine, în zilele bune, dar mai ales în cele mai puţin bune!", a scris Cristina Neagu, pe pagina oficială de Facebook.

La Campionatul European de handbal feminin desfăşurat zilele trecute, România a terminat pe poziţia a 12-a, asta după ce a ratat prezenţa în semifinalele competiţiei în urma unei prestaţii foarte bune contra reprezentativei Muntenegrului, prestaţie umbrită de un arbitraj dubios.

În cele din urmă, România a pierdut respectivul meci împotriva Muntenegrului la limită, scor 34-35.

Totodată, ”tricolorele” au pierdut şi ultimul joc de la turneul final european, împotriva reprezentativei Germaniei, scor 28-32.

Totuşi, Cristina Neagu a marcat 39 de goluri la ediţia din acest a Campionatului European şi a stabilit un record.

Românca a devenit cea mai bună marcatoare all-time din istoria competiţiei, atât la feminin, cât şi la masculin, fiind prima care depăşeşte borna de 300 de goluri, ajungân la un total de 303 goluri marcate.

Cristina Neagu a fost desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii (2011, 2015, 2016, 2018).

Alături de naţionala României, interul CSM-ului a câştigat două medalii de bronz, la Campionatul European din 2010 şi la Campionatul Mondial din 2015.

Planurile Cristinei Neagu pentru finalul carierei internaţionale se leagă de participarea naţionalei României la Jocurile Olimupice de la Paris, ediţia 2024.

”A fost un parcurs pe cinste, dar simt că îmi voi încheia cariera internaţională după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sper ca naţionala României să se califice acolo. Ştim că va fi dificil, dar am demonstrat şi în trecut că putem", afirma Cristina Neagu, recent, într-un interviu pentru site-ul oficial al competiţiei.

Afla mai multe despre: cristina neaguhandbal 

viewscnt
Articole similare