Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost mare internaţional, sfat preţios pentru Vlad Chiricheş: ”Dacă nu are plăcerea 100% de a juca pentru naţională, ar trebui să plece” | EXCLUSIV

Un fost mare internaţional, sfat preţios pentru Vlad Chiricheş: ”Dacă nu are plăcerea 100% de a juca pentru naţională, ar trebui să plece” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

După meciurile României din această lună, Vlad Chiricheş a fost în centrul atenţiei, fie prin numărul de selecţii pe care l-a atins în tricoul primei reprezentative, fie prin zvonurile legate de posibila sa retragere din echipa naţională ca urmare a criticilor primite.

Un fost mare internaţional, despre borna atinsă de Vlad Chiricheş

Vlad Chiricheş a fost integralist în toate cele patru meciuri jucate de echipa naţională în Liga Naţiunilor la începutul lunii. Astfel, fundaşul de 32 de ani a ajuns la 75 de selecţii în tricoul României, depăşind un fost mare internaţional, Ionuţ Lupescu.

Deşi are în palmares 74 de selecţii şi a marcat şase goluri în perioada ”Generaţiei de Aur”, ”Kaizerul” a afirmat că nu este deranjat că a fost întrecut la acest capitol de actualul căpitan al României.

”Am văzut meciurile. În ziua de azi e clar că, la câte competiţii sunt, nici nu mai contează numărul de selecţii. Înainte de 89, se făceau multe meciuri pentru că puteai lua jucătorii şi să pleci cu ei în America de Sud, să joci 15 meciuri şi deja aveai nouă-zece selecţii că nu jucai în toate meciurile.

Acum sunt competiţii foarte multe şi meciuri multe şi se pot face iar selecţii uşor. Chiar nu e problemă să mă depăşească sau să depăşească chiar şi pe alţii. Cred eu în ziua de azi că e mai corect să selecţionezi câte meciuri au jucătorii la turnee finale şi să vezi câţi dintre ei au jucat, câte turnee finale au jucat şi atunci vei vedea că numărul meciurilor e foarte mic”, a declarat Lupescu, pentru Orange Sport.

Lupescu, sfat preţios pentru Vlad Chiricheş: ”Dacă nu are plăcerea 100% de a juca pentru naţională, ar trebui să plece”

De asemenea, fostul component al celei mai bune generaţii din istoria echipei naţionale a României a comentat şi vestea posibilei retrageri a lui Chiricheţ din prima reprezentativă

Fundaşul lui Sassuolo a fost aspru criticat după ce a greşit flagrant în meciurile din Liga Naţiunilor.

”Din păcate, ca fundaş central trebuie să ai o anumită constanţă şi orice mică greşeală este taxată, că e portar sau fundaş central, asta e marea problemă a lor. Au fost destule meciuri în care Chiricheş a jucat bine, dar a făcut o greşeală care a fost fatală.

Aceste greşeli, la vârsta lui, ar trebui să nu le mai facă, cu experienţa pe care o are, cu meciurile pe care totuşi le-a jucat în Italia. Ar trebui să dea mai multă siguranţă şi sper ca în meciurile de calificare pentru europene să fie stâlpul de care avem nevoie. 

Nu ştiu de ce fug jucătorii de echipa naţională. Dacă nu au plăcerea de a juca pentru naţională, nu trebuie să vină. Şi eu am renunţat la un CM, dar nu că nu am avut plăcerea să merg, ci au fost alte motive şi după am revenit. Dacă cineva nu are plăcerea 100% de a juca pentru naţională, ar trebui să plece, e simplu”, a adăugat fostul mare mijlocaş român.

Afla mai multe despre: chirichesechipa nationala 

viewscnt
Articole similare