Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fundaş stânga ”de perspectivă” care putea reprezenta România tocmai a debutat pentru altă naţională: ”Ar fi fost o variantă foarte bună” | EXCLUSIV

Un fundaş stânga ”de perspectivă” care putea reprezenta România tocmai a debutat pentru altă naţională: ”Ar fi fost o variantă foarte bună” | EXCLUSIVgalerie foto

Echipa națională

Comentarii

Pe unul dintre posturile cu mari probleme pentru România, cel de fundaş stânga, naţionala noastră tocmai a ratat un jucător ”de perspectivă”. Denny Gropper (23 de ani) este un fotbalist care îndeplinea criteriile pentru obţinerea paşaportului românesc, dar tocmai a debutat pentru Israel.

Postul de fundaş stânga este unul cu mari probleme la echipa naţională. La aproape 34 de ani, Mario Camora a fost naturalizat şi a debutat pentru România, întrucât pur şi simplu nu existau variante mult mai bune.

După retragerea lui Alin Toşca, doar căpitanul CFR-ului şi Nicuşor Bancu au mai rămas ca opţiuni decente pentru Edi Iordănescu, deşi mai exista un jucător care ar fi putut face pasul la naţională.

Denny Gropper este un fundaş stânga de 23 de ani, care evoluează pentru Ludogorets. Născut la Haifa, fotbalistul are un bunic român, care locuieşte la Bucureşti.

Prin acesta, Gropper şi-ar fi putut obţine paşaportul românesc, dar FRF nu a grăbit procesul, iar apărătorul a fost convocat de Israel, pentru care a şi debutat.

Cosmin Moţi, director tehnic la Ludogorets, i-a făcut caracterizarea lui Gropper şi a dezvăluit că acesta ar fi fost o opţiune bună pentru România.

Un fundaş stânga ”de perspectivă” care putea reprezenta România tocmai a debutat pentru altă naţională

Încă nu avea cetăţenie română, am sperat că o să reuşească să îşi ia paşaportul românesc, ar fi fost bun, din păcate, nu ştiu care sunt regulamentele, ieri a debutat pentru Israel.

Bunicul lui locuieşte în Bucureşti, eu cred că putea fi o opţiune bună pentru România. E un jucător bun, de perspectivă, de viitor, de 23 de ani, chiar dacă îşi va lua cetăţenia, nu cred că mai e posibil să îl vedem în tricoul naţionalei.

E un jucător foarte bun pe faza de atac, cu capcitate de efort bună, nu vreau să fac comparaţie între el şi ce avem noi, dar cred că ar fi fost o variantă foarte bună pentru viitorul naţionalei.

Cred că da (n.r. e mai bun ca Bancu defensiv), dar Bancu joacă de mult la Craiova, cred că ar trebui să îi dăm mai mult credit”, a declarat Cosmin Moţi, pentru Orange Sport.

Conform criteriilor de eligibilitate ale FIFA, un fotbalist mai poate schimba naţionala pe care o reprezintă doar în patru condiţii:

  1. Dacă acesta deţinea deja şi cealaltă cetăţenie în momentul în care a debutat la actuala sa naţională, criteriu neîndeplinit de Gropper.
  2. Dacă fotbalistul nu a însumat mai mult de trei apariţii înainte de 21 de ani pentru actuala naţională, criteriu neîndeplinit de Gropper.
  3. Dacă jucătorul nu a evoluat în vreo competiţie oficială pentru actuala naţională, criteriu neîndeplinit de Gropper.
  4. Dacă au trecut mai mult de trei ani de la ultima apariţie pentru actuala naţională, criteriu neîndeplinit de Gropper.

Afla mai multe despre: denny gropper 

viewscnt
Articole similare