Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am vrut să îl transferăm”. ”Tricolorul” care a impresionat împotriva Germaniei a refuzat-o pe FCSB: ”A preferat să meargă acolo” | EXCLUSIV

”Am vrut să îl transferăm”. ”Tricolorul” care a impresionat împotriva Germaniei a refuzat-o pe FCSB: ”A preferat să meargă acolo” | EXCLUSIVgalerie foto

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, MM Stoica a dezvăluit că ”tricolorul” care a impresionat în duelul pierdut de România U20 cu Germania s-a aflat în vizorul FCSB-ului. Alexandru Borbei (19 ani) a fost aproape de a închide poarta împotriva nemţilor, într-un meci dominat autoritar de oaspeţi pe stadionul Francisc von Neuman.

La finalul ultimului sezon regular, titularul FCSB-ului din acel moment, Andrei Vlad, şi-a pierdut locul între buturile vicecampioanei, în urma mai multor prestaţii care au îngropat echipa.

Şansa roş-albaştrilor a fost că Ştefan Târnovanu era deja prezent la club, iar acesta i-a luat fără probleme locul lui Vlad, care nu a reuşit niciodată să ofere aceeaşi siguranţă ca actualul titular al FCSB-ului.

Târnovanu a reuşit să facă pasul la naţionala mare în urma formei bune arătate în Capitală, dar nu a reuşit deocamdată să debuteze, aflându-se după Ionuţ Radu şi Horaţiu Moldovan în ierarhia selecţionerului.

Interesant este că FCSB ar fi putut avea încă un portar de naţională la club la momentul actual, dar a fost refuzată de Alexandru Borbei, titularul României U20 la înfrângerea de luni, cu Germania.

Alexandru Borbei a refuzat-o pe FCSB

Goalkeeper-ul român a fost probabil cel mai bun om de pe teren, reuşind să ţină poartă închisă până aproape de finalul partidei, în ciuda unui ”asalt” din partea nemţilor.

Prestaţia sa i-a adus laude, dar MM Stoica a punctat că acesta nu se află la nivelul la care s-ar fi putut afla. Când a refuzat-o pe FCSB, în 2020, Borbei a făcut pasul la Lecce, unde joacă doar la juniori.

În comparaţie, Robert Popa, născut în acelaşi an cu Borbei şi competitorul său principal de pe post încă din tinereţe, a făcut pasul al naţionala U21, în timp ce jucătorul lui Lecce încă e la U20.

Noi am vrut să îl transferăm pe Borbei, era la Timişoara, la 16 ani deja apăra foarte bine la Liga 2, acum l-am văzut puţin schimbat fizic, parcă a devenit mai longilin, părea mai solid, a preferat să plece în Italia, la Lecce.

Nu există pe acolo, e greu ca un portar străin, tânăr şi cu o talie mică să apere în Italia, iar Robert Popa (n.r. fostul competitor al lui Borbei) e căpitan la Craiova şi apără la U21”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: alexandru borbei 

viewscnt
Articole similare