Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător de la Salzburg, şocat când a aflat ce salarii sunt la Farul. Hagi: ”Îţi dai seama cum s-a simţit jucătorul meu?”

Un jucător de la Salzburg, şocat când a aflat ce salarii sunt la Farul. Hagi: ”Îţi dai seama cum s-a simţit jucătorul meu?”

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi a dezvăluit discuţia despre salarii pe care un jucător de la Farul (fostă Viitorul) a avut-o cu un fotbalist de la Salzburg.

Gică Hagi a ţinut un nou discurs în care a atras atenţia că, fără implicarea oamenilor cu bani şi a multinaţionalelor, fotbalul şi sportul din România se vor afunda şi mai mult.

Antrenorul şi patronul Farului a dat drept exemplu o conversaţie pe care unul dintre jucătorii săi a avut-o cu un fotbalist de la Salzburg.

Un fotbalist de la Salzburg, şocat de ce salarii există la Farul Constanţa

Gică Hagi a atras din nou atenţia că echipele din România nu pot spera la prea multe performanţe internaţionale, deoarece diferenţa de bugete este uriaşă.

”Regele” a povestit un episod din timpul unui meci dintre Farul şi Salzburg, când un jucător de la echipa adversă a rămas şocat când a aflat ce salarii sunt la Constanţa:

”Ştiţi ce-am păţit cu Salzburg, când am jucat? Păi un jucător de la Salzburg l-a întrebat pe unul de-al meu: ”ce salariu ai?” Ştii cât i-a zis? 3.000 (n.r. de euro). Că atunci aveam 3.000. Aveam cu jucători de 3.000 (n.r. salariu de 3.000 de euro), cum am şi acum jucători de 3.000.

Ştiţi ce i-a zis? ”Păi cu 3.000 de euro îmi iau o pereche de pantofi”. Îţi dai seama cum s-a simţit al meu după aia? Şi ne-au bătut după aia, logic. Nu sunt mai buni ca noi, dar sunt mai organizaţi ca noi, ştiu ce vor”, a dezvăluit Gică Hagi.

Farul Constanţa, fostă Viitorul, s-a întâlnit cu Salzburg în sezonul 2017-2018, în play-off-ul Europa League. Austriecii s-au calificat atunci după ce s-a impus cu 3-1 pe terenul Farului şi cu 4-0 în retur.

În acel sezon, Salzburg a ajuns până în semifinalele Europa League, de unde a fost eliminată de Marseille cu 5-3 la general.

Soluţia lui Gică Hagi pentru revitalizarea sportului românesc

Gică Hagi susţine că singura soluţie pentru ca fotbalul şi sportul din România să se dezvolte din nou este implicarea financiară a oamenilor de afaceri, dar şi a autorităţilor de la Bucureşti.

Concret, Gică Hagi a cerut din nou ca autorităţile să dea o lege care să oblige multinaţionalele să direcţioneze spre sport între 1-3% din profiturile lor. Modelul a fost deja aplicat în Ungaria.

Gică Hagi susţine că această ideea ar oferi suficientă finanţare atât echipelor de fotbal, cât şi cluburilor sportive şi rezultatele ar începe să apară din nou:

”Domnilor, dacă vreţi să iasă fotbalul românesc din ce este, din groapă, daţi o lege simplă, guvernul cu multinaţionalele, care v-a zis-o Hagi acum 5-6 ani. Am fost şi la minister, la Finanţe, cu cei mai mari sportivi ai României. Acum 6 ani sau 7 ani.

Şi am fost şi le-am zis... Am şi dat-o la minister, acum doi ani iar m-au chemat, le-am dat şi scris. Şi dupa aia vine altul şi îmi cere şi celălalt. Păi eu stau toată ziua să vin să vă dau...

Daţi legea, mulţinaţionalele să vină să dea din cifra de afaceri. 1-2-3% din cifra de afaceri... Luaţi-o, faceţi-o, dacă nu, nu mai avem nicio şansă. E atât de simplu. Cineva trebuie să ia taurul de coarne. Cei de sus, care ne conduc, trebuie să vină să dea lege pentru sportul românesc, nu numai pentru fotbal”, a mai spus Gică Hagi.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare