Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de la FCSB nu-şi poate lua licenţa. Mihai Stoica, indignat: ”Băiatul a muncit degeaba”

Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de la FCSB nu-şi poate lua licenţa. Mihai Stoica, indignat: ”Băiatul a muncit degeaba”

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica susţine că cel pe care-l consideră cel mai bun antrenor de copii şi juniori, din România, nu-şi poate lua licenţele din cauza unei anomalii din fotbalul românesc.

Un antrenor de la FCSB, despre care Mihai Stoica spune că ”este cel mai bun din România”, nu-şi poate lua licenţele din cauza unei situaţii de conflict dintre două instituţii.

Concret, Federaţia Română de Fotbal nu recunoaşte studiile făcute la şcoala de antrenori ”Ioan Kunst Ghermanescu” şi, ulterior, absolvenţii acestei instituţii nu pot aplica pentru Licenţa B.

”Cel mai bun antrenor din România” nu-şi poate lua licenţele, deşi a făcut cursurile de antrenori

Alin Stoica (fără legătură cu fostul fotbalist) este un antrenor în vârstă de 35 de ani, care lucrează la Academia FCSB - una dintre cele mai puternice din ţară.

Stoica este printre cei mai apreciaţi antrenori de la FCSB, după ce a reuşit să obţină rezultatele excente, în special cu echipa sub 15 ani.

Mihai Stoica spune că acesta este ”cel mai bun antrenor de copii şi juniori din România”, însă el nu poate progresa ca antrenor, din cauza unei situaţii anormale.

Alin Stoica a urmat cursurile de antrenorat de la şcoala ”Ioan Kunst Ghermanescu”, dar între această instituţie şi FRF există un conflict din motive care n-au fost dezvăluite până acum.

Drept urmare, FRF nu recunoaşte cursurile susţinute de şcoala de antrenori ”Ioan Kunst Ghermanescu”, deci nu eliberează carnetele de antrenor care sunt necesare pentru înscrierea la Licenţa B.

Practic, un antrenor care a absolvit cursurile acestei şcoli nu poate aplica mai departe pentru cursurile de Licenţă B, A şi Pro. În această situaţie se află şi nume cunoscute, precum Alex Bourceanu, Paul Pârvulescu sau Raul Rusescu.

Printre cei afectaţi se numără şi Alin Stoica, unul dintre cei mai buni antrenor de copii şi juniori din ţară. Mihai Stoica spune indignat că, în această situaţie, acesta trebuie să o ia de la capăt cu studiile, pentru a-şi putea lua licenţele:

”La noi nu se pot face antrenori. Unii nu-şi pot obţine licenţele. Există antrenori de mare valoare... Cel mai bun antrenor de copii, la ora actuală, din România, este Alin Stoica, de la noi. Are licenţă obţinută la ”Ioan Kunst Ghermanescu”. Nu este recunoscută de Federaţia Română de Fotbal.

Băiatul ăla a muncit degeaba, a învăţat degeaba şi acum trebuie să o ia de la început. Trec anii peste el”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport.

Afla mai multe despre: mihai stoica 

viewscnt
Articole similare