Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un judecător de la TAS anunţă ce şanse are Steaua să promoveze dacă FRF nu-i permite! BREAKING NEWS

Un judecător de la TAS anunţă ce şanse are Steaua să promoveze dacă FRF nu-i permite! BREAKING NEWSgalerie foto

Steaua

Comentarii

Cristian Jura, judecător român la TAS, a comentat, în exclusivitate pentru Orange Sport, ce s-ar putea întâmpla dacă Steaua Bucureşti ar apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Federaţia Română de Fotbal interzice cluburile departamentale în Liga 1.

Sursele Orange Sport susţin că Steaua Bucureşti va disputa barajul de promovare pentru Liga 1! Turul, care probabil va fi în compania Chindiei Târgovişte, are loc pe 22 mai, iar returul pe 27 mai. 

În timp ce oficialul Stelei Bucureşti, Iulian Miu, a anunţat că aşteaptă un număr mare de spectatori, mutarea urmează să blocheze, din nou, accesul FCSB pe stadionul din Ghencea, întrucât "finala" Ligii 1, cu CFR Cluj, e progamată tot pe 22 mai.

Chiar dacă Steaua ar promova pe teren, mai are de trecut de regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, care nu permite echipele de drept public în Liga 1.  

"Militarii" pot apela la TAS pentru a judeca acest caz, în ultimul caz. 

Răspunsul UEFA pentru AS47

Fanii stelişti din AS47 au obţinut un punct de vedere de la UEFA la începutul acestui an. Forul a transmis că nu interzice ca o echipă de drept public să obţină licenţa în competiţiile organizate de UEFA, dar că nu poate interveni asupra deciziilor asociaţiilor naţionale. 

"There is NOTHING in the UEFA club licensing regulations forbidding state ownership. (...) In regards to domestic club licensing regulations, these are a matter for the relevant National Associations." (Nu există nimic în regulamentele de licenţiere ale UEFA care să interzică cluburilor să fie deţinute de stat (...) În ceea ce priveşte regulamentul de licenţiere naţional, este de competenţa asociaţiilor naţionale).

Răspunsul unui judecător TAS pentru Orange Sport

Astfel, Orange Sport a luat legătura cu Cristian Jura, judecător român la TAS, care a oferit informaţii despre ce s-ar putea întâmpla dacă s-ar ajunge la judecarea cazului. 

Cristian Jura cataloghează cazul ca unul delicat şi că totul depinde de cum Steaua Bucureşti va prezenta speţa, dar şi de cum va fi interpretată aceasta de judecător. 

Însă, "militarii" au şanse de câştig, în anumite condiţii. 

"Neexistând un punct în regulamentul UEFA privind deţinerea de echipe departamentale, atunci, în acest caz, cei de la Steaua pot apela TAS. 

Dar, ţinând cont că tot UEFA vine şi spune că licenţierea depinde de asociaţia naţională, lucrurile sunt delicate. În ce sens. Totul va depinde de cum va deschide acţiunea clubul Steaua prin avocaţii clubului şi important e care va fi atitudinea judecătorului TAS faţă de această problemă.

Unii dintre colegii mei sunt foarte stricţi, alţii aplică legea, dar un pic mai relaxat. Dacă Steaua ar ataca punctul din cadrul asociaţiei naţionale demonstrând că e o măsură excesivă la adresa cluburilor departamentale, s-ar putea să aibă o şansă", a declarat Cristian Jura în exclusivitate pentru Orange Sport. 

Steaua Bucureşti şi-a câştigat dreptul de a juca la barajul de promovare în Liga 1 cu clasarea pe locul al patrulea, în Liga 2. 

Articol scris de Răzvan Ionaşcu  

Afla mai multe despre: tas steaua bucurestitasfcsb steauafrfpromovare steaua bucurestisteaua bucuresti baraj chindia targoviste 

viewscnt
Articole similare