Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima reacţie dinspre CNCD după ce hocheiştii români au cântat imnul secuiesc! Ce riscă cei implicaţi: "Există această variantă" | EXCLUSIV

Prima reacţie dinspre CNCD după ce hocheiştii români au cântat imnul secuiesc! Ce riscă cei implicaţi: "Există această variantă" | EXCLUSIV

Hochei pe gheață

Comentarii

Cristian Jura, secretar de stat în cadrul CNCD şi judecător TAS, a dezvăluit că sportivii români care au intonat imnul secuilor ar putea fi pedepsiţi pentru gestul lor.

Zilele trecute, un scandal monstru a zguduit lumea sportului românesc, după ce mai mulţi hocheişti din naţionala tricoloră au intonat imnul secuilor la un meci cu Ungaria.

Sportivii care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de public, sunt de etnie maghiară şi ar putea fi pedepsiţi pentru faptele lor, a dezăluit Cristian Jura.

Secretarul de stat din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dezvăluit că o anchetă are să fie începută, pentru a decide cine a fost responsabil pentru această ”umilinţă” a ţării noastre.

Prima reacţie dinspre CNCD după ce hocheiştii români au cântat imnul secuiesc

Am urmărit materialele din presă în legătură cu ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial de Hochei, unde o parte dintre jucătorii români de etnie maghiară au cântat imnul secuilor, împreună cu galeria din Miercurea Ciuc.

Dacă cineva va face o scrisoare oficială către noi, vom analiza cazul şi există varianta să-i amendăm pe cei vinovaţi.  Dar, trebuie văzut exact contextul în care s-a întâmplat acest lucru", a declarat Cristian Jura, pentru Orange Sport.

Mai multe reacţii în legătură cu acest eveniment au apărut în urma evenimentului, de la oameni politici, precum Marcel Ciolacu, sau chiar de la preşedintele Federaţiei Române de Hochei, Alexandru Hălăucă.

Acesta a explicat că va porni la rândul său o anchetă care ar putea duce la suspendarea jucătorilor atât din echipa naţională, cât şi de la echipele de club, în funcţie de nivelul de implicare al acestora.

Nu doar că reprezentanţii României au atras atenţie negativă spre naţionala noastră în urma acestui incident, dar nici nu au reuşit să impresioneze din puncte de vedere sportiv.

Naţionala masculină de hochei a României a înregistrat înfrângeri pe linie la Campionatul Mondial din Slovenia. ”Tricolorii” au retrogradat din Grupa 1A, al doilea eşalon mondial.

Prezent la meci a fost şi Tanzos Barna, actual ministru al Mediului, care a comentat incidentul.

                                                                                                                                                                                                                                          Material de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: cristian jura 

viewscnt
Articole similare