Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Valeriu Iftime dă vina pe Gigi Becali şi pe el însuşi pentru declinul lui Olimpiu Moruţan: ”Noi l-am stricat, din moment ce nu a ajuns fotbalist”

Valeriu Iftime dă vina pe Gigi Becali şi pe el însuşi pentru declinul lui Olimpiu Moruţan: ”Noi l-am stricat, din moment ce nu a ajuns fotbalist”

Stranieri

Comentarii

Valeriu Iftime a avut cuvinte grele pentru Olimpiu Moruţan, în urma formei slabe a acestuia din ultima vreme.

În această vară, Olimpiu Moruţan a părăsit-o pe FCSB, făcând pasul în Turcia, la Galatasaray, alături de Alex Cicâldău.

Dacă niciunul dintre jucători nu a fost un succes răsunător, Cicâldău măcar mai face parte din planurile Galatei şi nu şi-a pierdut locul la naţională, la fel ca fostul jucător de la FCSB.

Olimpiu Moruţan rareori mai prinde minute la Istanbul şi nu a făcut parte din lotul convocat de Edi Iordănescu la prima sa acţiune ca selecţioner.

După un început bun la Galata, prestaţiile lui Moruţan s-au prăbuşit, iar Valeriu Iftime este de părere că fotbalul românesc, şi oamenii din el, sunt responsabili pentru declinul său.

Valeriu Iftime dă vina pe Gigi Becali şi pe el însuşi pentru declinul lui Olimpiu Moruţan

E o chestiune complicată. Nu e o discuţie doar despre Moruţan, ci despre toţi fotbaliştii români, care joacă în afară şi care nu performează.

Noi suferim mult la educaţie.  Problema e că ei au fost învăţaţi de mici cu mulţi bani, cu comoditate.

Eu când spuneam acum două luni să nu-l mai lăudaţi atât pe Moruţan de parcă a făcut nu ştiu ce… copilul îşi pierde minţile. Şi-ar fi pierdut minţile oricine ar fi fost în poziţia lui.

Are nişte bani, i se pare că e bine… starea de confort niciodată nu produce. Iar el este într-o stare de confort, pentru că, să ai 22 de ani şi 20.000 de euro, casă…

Păcat, e un talent deosebit, dar l-am stricat noi. L-am stricat eu, l-a stricat Becali… toţi cei care am pus mâna pe el l-am stricat, din moment ce omul acesta nu a ajuns fotbalist. 

A intrat în hora asta româneasacă: «fotbalistul mare», «extraordinar», «cel mai bun», «talent». Toţi jucătorii români talentaţi se pulverizează, din cauza educaţiei. Iar toţi, cei care suntem în fotbal, suntem vinovaţi!

De la Burleanu şi până la cel din divizia a treia. Faptul că fotbalul românesc nu performează… e o vină pe care o purtăm toţi. Toţi arătăm cu degetul, ca în politică, ca în viaţă, ca peste tot.

Dacă îţi merge prost în famailie, nu-i vinovat vecinul, eşti vinovat tu. Dacă fotbalul merge prost, suntem vinovaţi toţi din fotbal”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Fanatik.

Afla mai multe despre: valeriu iftime 

viewscnt
Articole similare