Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Variantă bombă pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030! În plin război, Ucraina şi-a depus oficial candidatura, alături de Spania şi Portugalia

Variantă bombă pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030! În plin război, Ucraina şi-a depus oficial candidatura, alături de Spania şi Portugalia

Cupa Mondială

Comentarii

Deşi se află în mijlocul unui război cu Rusia, Ucraina tocmai şi-a depus oficial candidatura pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030. Portugalia şi Spania au inclus ţara est-europeană în propunerea lor, transmiţând prin intermediul unui comunicat intenţia din spatele acetei in iniţiative.

Campionatul Mondial din 2022 are să fie organizat de Qatar, în timp ce cel din 2026 va avea loc în SUA, Canada şi Mexic, dar pentru turneul din 2030 nu a fost alesă încă vreo locaţie.

Dosarele de candidatură tocmai au fost depuse, iar două dintre propuneri sunt cu advărat surprinzătoare: Portugalia, Spania şi Ucraina vor să găzduiască împreună Campionatul Mondial, la fel şi Arabia Saudită, Egipt şi Grecia.

Dacă a doua variantă pare cu adevărat lipsită de sens, prima mai are o oarecare bază în realitate, conform comunicatului emis de Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal.

Pentru a arăta solidaritate faţă de Ucraina, aflată în plin război cu Rusia, Spania şi Portugalia au decis să includă şi ţara est-europeană în cadidatura lor.

Variantă bombă pentru găzduirea Campionatului Mondial din 2030

Proiectul aspiră să devină sursă de inspiraţie pentru societate, prin intermediul fotbalului, cu un mesaj transformativ de solidaritate şi speranţă. Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal şi Federaţia Portugheză de Fotbal au incorportat Federaţia Ucraineană de Fotbal în candidatura iberică pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030.

Propunerea beneficiază de sprijinul necondiţionat din partea UEFA, într-un proiect global, ce transformă fotbalul european într-o situaţie excepţională.

Luis Rubiales şi Fernando Gomes, conducătorii federaţiilor spaniole şi portugheze, înţeleg că nu există nimic mai bun decât un Campionat Mondial care să transmită un mesaj că va servi drept sursă de inspiraţie în viitor.

Cu sprijinul lui Aleksander Ceferin, candidatura iberică incorporează federaţia condusă de Andriy Pavelko pentru a construi 'poduri' şi pentru a proiecta un mesaj de unitate, solidaritate şi generozitate din partea întregului fotbal european. 

Candidatura întăreşte legăturile cu Europa, generând speranţă şi aducând materiale de reconstruţie ucrainenilor, care şi-au exprimat mândria şi recunoştinţa de a face parte din acest proiect.

Sosirea Ucrainei nu alterează harta deja stablită: Spania îşi menţine cele 11 stadioane şi Portugalia va continua cu trei”, se arată în comunicatul emis de federaţia iberică.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare