adplus-dvertising
You are here:

Rapid, scrisoare deschisă către Kyros Vassaras: ”Ne temem! Este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenţie”

Rapid, scrisoare deschisă către Kyros Vassaras: ”Ne temem! Este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenţie”

Rapid

Comentarii

Rapid a trimis o scrisoare deschisă lui Kyros Vassaras, preşedintele CCA, după arbitrajul slab din meciul cu Chindia. Prin intermediul acesteia, giuleştenii reclamă erorile de arbitraj de care au avut parte şi speră să nu mai fie conduşi de centralul Lucian Rusandu.

Rapid a pierdut ultima partidă din campionat, 1-2 cu Chindia Târgovişte. Pe lângă prestaţia slabă a echipei, giuleştenii au reclamat şi greşelile de arbitraj, amintind şi de partida câştigată, pe final, cu CS Mioveni (2-1).

Astfel, Rapid a trimis o scrisoare deschisă către Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, în care cer acestuia să nu îl mai delege pe centralul Lucian Rusandu la meciurile echipei antrenate de Adi Mutu.

Rapid, scrisoare deschisă către preşedintele CCA

"Domnule Vassaras,

din poziţia de Preşedinte al FC Rapid Bucureşti ţin să trag un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată echipa noastră de către arbitri, pe parcursul meciurilor de fotbal.

În dorinţa de a păstra o relaţie corectă cu judecătorii de pe ”dreptunghiul verde'' ne-am ferit de polemici, considerând că şi arbitrii sunt oameni, iar omul este supus greşelii.

Mai mult, odată cu intrarea în fotbalul modern, după introducerea sistemului VAR, aveam convingerea că judecăţile din arbitraj vor deveni o simplă formalitate. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că, deşi n-ar trebui, arbitrii “reuşesc” să iasă în evidenţă.

Întâmplător sau nu, în ultimele trei meciuri din campionat, Rapid a beneficiat de un arbitraj extrem de slab, iar ultimile două (cu CS Mioveni şi AFC Chindia Târgovişte) au avut acelaşi numitor comun, în persoana domnului Lucian Rusandu. Prin deciziile sale total eronate, concluzie trasă de foşti mari arbitri şi de analişti sportivi, respectivul arbitru a anulat două goluri cât se poate de clare, atât de pe teren, cât şi din camera VAR, goluri care la un moment dat pot conta în configurarea clasamentului.

Fără să scuzăm evoluţia neconvingătoare a echipei noastre din ultimul meci, considerăm că rezultatul final nu ar fi trebuit să fie “alterat” de către deciziile cel puţin bizare luate de arbitrul Rusandu, toate împotriva Rapidului. Toate acestea ne fac să ne temem că este posibil să nu mai fie vorba doar de lipsă de valoare, ci chiar de rea intenţie.

În actualul context, în numele clubului nostru vă adresez rugămintea ca, în viitor, drumurile Rapidului şi ale arbitrului Lucian Rusandu să nu se mai intersecteze în peisajul fotbalistic românesc. Totodată, aşteptăm nişte explicaţii vizavi de prestaţia respectivului arbitru.

Să nu uităm că fotbalul este pentru suporteri, iar rezultatele trebuie să fie stabilite doar de către cele două echipe prezente pe teren în postura de adversare în competiţia sportivă.

În speranţa primirii unui răspuns cât mai rapid din partea dumneavoastră, vă asigurăm de toată stima şi preţuirea noastră”, se arată în mesajul semnat de Daniel Niculae, preşedinte FC Rapid Bucureşti, pe pagina oficială de Facebook a clubului giuleştean.

viewscnt
Articole similare