Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Verstappen a răbufnit după două abandonuri în trei curse: ”E inacceptabil! Astfel de lucruri nu se pot întâmpla”

Verstappen a răbufnit după două abandonuri în trei curse: ”E inacceptabil! Astfel de lucruri nu se pot întâmpla”

Sporturi

Comentarii

Campionul mondial Max Verstappen a catalogat drept "inacceptabil" al doilea său abandon din motive tehnice în primele trei curse ale sezonului.

Verstappen a răbufnit după două abandonuri în trei curse: ”E inacceptabil!”

Pilotul Red Bull a abandonat prima dată anul acesta la Sakhir, în Bahrain, unde a avut loc, la 20 martie, startul sezonului. Atunci a fost vorba de o defecţiune a pompei de combustibil, care a provocat şi retragerea din cursă a celui de-al doilea pilot Red Bull, mexicanul Sergio Perez.

A urmat Marele Premiu al Arabiei Saudite, de la Jeddah, pe care olandezul l-a câştigat, dar duminică el a fost din nou împiedicat să termine cursa, în Australia, din cauza unei probleme tehnice. Verstappen şi-a parcat monopostul pe marginea pistei, în turul 39/58, la Melbourne Park.

"Astăzi, în general, a fost din nou o zi proastă. Nu aveam ritm, îmi gestionam pneurile ca să încerc să le duc până la capăt. Locul 2 părea destul de uşor de obţinut şi ştiam că nu mă pot lupta cu Charles, aşa că nu avea rost să încerc să pun presiune. pe el.

Dar nici măcar nu am terminat cursa, aşa că este destul de frustrant şi inacceptabil. Ştiam că există o problemă, aşa că era tot timpul un semn de întrebare pentru a termina cursa. Dar astfel de lucruri, dacă vrei să lupţi pentru titlu, nu se pot întâmpla", a declarat el, la microfonul Sky TV.

Max Verstappen ştia la Melbourne că îi va fi greu să termine întrecerea, deoarece problema a apărut înaintea cursei. El a precizat că deocamdată nu cunoaşte motivul acestui al doilea abandon, soldat cu un început de incendiu la monopostul Red Bull.

Olandezul de 24 de ani a adăugat că nu se gândeşte încă la lupta pentru apărarea titlului, pe care a început-o rău.

"Suntem deja la kilometri în urmă, aşa că nici nu vreau să mă gândesc la lupta din campionat în acest moment, cred că este mai important să termin cursele", a adăugat el.

Şeful echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat că înţelege frustrarea lui Verstappen.

"Este total de înţeles frustrarea lui. Acesta a fost un rezultat cu adevărat foarte dezamăgitor, să nu termin cursa. Încă nu ştim care este problema.

Nu cred că este ceva legat de motor, cred că ar putea fi o problemă de combustibil, dar trebuie să aducem maşina înapoi, ca să vedem ce s-a întâmplat exact. Aşa că, până nu primim maşina înapoi, nu avem datele, nu avem informaţiile. Dar e extraordinar de frustrant", a afirmat Horner.

Pilotul monegasc al echipei Ferrari, Charles Leclerc, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Australiei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Perez a salvat ziua pentru Red Bull, terminând al doilea, înaintea britanicului George Russell de la Mercedes, clasat al treilea, şi a coechipierului acestuia, Lewis Hamilton, care a trecut linia de sosire al patrulea.

Afla mai multe despre: verstappen 

viewscnt
Articole similare