Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Clipe de groază pentru un pilot din Formula 1! S-a temut pentru viaţa lui timp de secunde bune: "Steag roşu, roşu, roşu, la naiba!"

VIDEO | Clipe de groază pentru un pilot din Formula 1! S-a temut pentru viaţa lui timp de secunde bune: "Steag roşu, roşu, roşu, la naiba!"

Formula 1

Comentarii

Carlos Sainz a obţinut prima sa victorie a sezonului 2024 în Australia. Pilotul iberic al celor de la Ferrari s-a clasat pe prima poziţie după ce campionul mondial, Max Verstappen, a abandonat în primele tururi ale Marelui Premiu al Australiei.

Ibericul a obţinut cea de-a treia victorie a carierei după triumful de pe Albert Park. Pe locul doi s-a clasat colegul său de la Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, în timp ce podiumul a fost completat de britanicul de la McLaren, Lando Norris.

Însă, Marele Premiu al Australiei nu s-a încheiat în mod fericit pentru fiecare pilot. În timpul duelului dintre George Russell (Mercedes AMG F1 Team) şi Fernando Alonso (Aston Martin F1 Team), duel disputat în ultimele tururi ale cursei de pe Albert Park, pilotul celor de la Mercedes a avut parte de momente de groază, în urma unui accident.

Britanicul a solicitat disperat, prin intermediul sistemului radio, ridicarea steagului roşu, pentru a preveni o eventuală coliziune între monopostul său, aflat pe mijlocul traseului australian, şi un alt pilot care îşi continua parcursul pe circuit. Russell a scăpat nevătămat, iar cursa s-a încheiat sub Virtual Safety Car.

VIDEO | Momente înfiorătoare pe circuitul de pe Albert Park

 

Clasamentul final al piloţilor, la capătul Marelui Premiu al Australiei

 

Clasamentul piloţilor, după Marele Premiu al Australiei:

1. Max Verstappen - 51 de puncte

2. Charles Leclerc - 47

3. Sergio Perez - 46

4. Carlos Sainz Jr. - 40

5. Oscar Piastri - 28

6. Lando Norris - 27

7. Fernando Alonso - 20

8. George Russell - 18

9. Lewis Hamilton - 8

10. Lance Stroll - 7

Clasament constructori: 

1. Red Bull Racing - 97

2. Ferrari - 93

3. McLaren-Mercedes  - 55

4. Aston Martin - 27

5. Mercedes - 26

6. RB - 4

7. Haas-Ferrari - 4

8-10. Williams, Sauber-Ferrari, Alpine Renault - 0

Afla mai multe despre: formula 1australiageorge russellfernando alonsocarlos sainzmarele premiu al australiei 

viewscnt
Articole similare