You are here:

VIDEO | Dinamovistul care şi-a povestit debutul în Champions League: "Nu puteai să atingi mingea". Cu ce tricou s-a ales la finalul meciului

VIDEO | Dinamovistul care şi-a povestit debutul în Champions League: "Nu puteai să atingi mingea". Cu ce tricou s-a ales la finalul meciului

Dinamo București

Comentarii

Georgi Milanov, fotbalistul bulgar adus de Dinamo în iarna acestui an, a povestit un episod din perioada în care evolua pentru CSKA Moscova.

Internaţionalul cu 47 de prezenţe în naţionala Bulgariei a evoluat pentru echipe precum CSKA Moscova, Litex Lovech şi Levski Sofia pe parcursul carierei sale. La CSKA Moscova a avut oportunitatea de a juca timp de cinci ani la rând în grupele UEFA Champions League. Gruparea de tradiţie din Rusia a înfruntat adversari precum Bayern Munchen, Manchester City, Manchester United şi Tottenham Hotspur, în urmă cu aproape zece ani.

Debutul bulgarului celor de la Dinamo în UEFA Champions League a venit la vârsta de 21 de ani. Milanov a evoluat 13 minute în partida celor de la CSKA Moscova de pe Allianz Arena, în faţa celor de la Bayern Munchen, în toamna anului 2013.

Milanov a povestit cum s-a simţit în momentul debutului în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, un vis care avea să se îndeplinească la partida din Germania.

Georgi Milanov: "Toţi jucătorii tineri visează să joace în Champions League"

"Desigur, toţi jucătorii tineri visează să joace în Champions League, iar eu mi-am atins visul la 21 de ani. Nu voi uita niciodată debutul meu contra lui Bayern Munchen, pe Allianz Arena.

Pentru mine a fost fanstastic să joc cu peste 50 de mii de fani, au fost doar 20 de minute, dar sentimentul este diferit de ceea ce trăieşti în campionatele din Bulgaria sau Rusia.  A fost foarte bine pentru mine, apoi am jucat timp de 5 ani la rând. Să joci anual în Champions League a fost bine. ", a declarat Georgi Milanov.

Întrebat despre jucătorul cu care a făcut schimb de tricouri la finalul partidei de pe Allianz Arena, Milanov l-a numit pe David Alaba, fostul fundaş austriac al bavarezilor, ajuns la Real Madrid.

"Da, cu Alaba. Încă îl am, dar clubul meu preferat este Barcelona. De fiecare mă rugam atunci când era tragerea să jucăm cu Barcelona, dar nu s-a întâmplat.", a continuat Milanov.

Milanov şi-a numit şi cei mai puternici adversari întâlniţi în sezoanele pe care le-a disputat în Champions League. Robert Lewandowski, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger şi Kun Aguero sunt printre fotbaliştii de top pe care Milanov i-a înfruntat în cele 25 de partide bifate în Liga Campionilor.

"Când am jucat în Champions League, la Bayern Munchen era antrenor Guardiola. Era... câteodată nu puteai să te atingi de minge. Am jucat împotriva unor jucători foarte mari precum Lewandovski, Ribery, Schweinsteiger, dar pentru mine cel mai puternic adversar împotriva căruia am jucat a fost Kun Aguero. Mi-a plăcut mult. Am jucat împotriva lui când era la Manchester City şi are ceva special şi mi-a plăcut mult.", a mai spus Georgi Milanov.

Afla mai multe despre: dinamogeorgi milanovuefa champions leaguebayern munchendavid alaba 

viewscnt
Articole similare