Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Imagini spectaculoase cu MM şi fiica sa, Teodora Stoica. Prima lor apariţie împreună şi ce ocupaţie are tânăra: "Tata m-a susţinut din prima" | EXCLUSIV

VIDEO Imagini spectaculoase cu MM şi fiica sa, Teodora Stoica. Prima lor apariţie împreună şi ce ocupaţie are tânăra: "Tata m-a susţinut din prima" | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Teodora, fiica managerului general de la FCSB, Mihai Stoica, a depăşit cel mai greu moment al vieţii. S-a vindecat de o boală gravă, iar sportul a jucat un rol important. Teodora şi Mihai Stoica au o relaţie de invidiat.

Teodora Stoica şi-a descoperit pasiunile sportive după ce s-a vindecat de o boală gravă

Sportul i-a schimbat radical viaţa Teodorei Stoica. Tânăra a avut puterea să vorbească despre cel mai dureros moment din viaţă. În urmă cu trei ani, a fost diagnosticată cu o boală gravă, care de cele mai multe ori este incurabilă. Cu o ambiţie ieşită din comun, ea a demonstrat că nimic nu este imposibil. 

În vârstă de 28 de ani, Teodora Stoica e pasionată de sport, iar în iulie a participat la prima ediţie a Timişoara Triatlon, unde alături de peste 100 de concurenţi a trecut prin diverse probe: înot, ciclism şi alergare.

Mihai Stoica i-a fost alături la acest moment, iar fiica sa a acceptat o nouă promovare. Va fi la startul Campionatului Mondial de Ape Îngheţate, în 2023, la Samoens, Franţa, alături de Paul Georgescu, coordonatorul lotului naţional.

"Am încercat toate sporturile, tenis, handbal şi fotbal, dar nu s-au prins. Eu nu sunt bună la nimic cu minge. Prefer să alerg, să fac sală. Eram într-o perioadă mai grea şi chiar tatăl meu mi-a spus nu sta, fă sport, mişcă-te, că o să înţelegi, o să vezi cât e de important şi practic sportul m-a scos din nişte stări destul de rele. 

Am fost la un semimaraton şi chiar Ovidiu Kurti (n.r. - kinetoterapeutul de la FCSB) mi-a spus, dar dacă tot ai fost şi ţi-a plăcut, de ce nu încerci şi un triatlon? M-am gândit bicicletă, înot... Îmi place să merg cu bicicleta. Hai să încerc şi înotul. Ciudat acum e că înotul e proba preferată. Am cam două antrenamente pe zi, mă duc de trei, patri ori pe săptămână la înot şi apoi alternez. Fac bicicletă, alergare şi sală.

Am citit despre metoda Wim Hof, mi s-a părut interesantă, făceam duşuri reci şi încet, încet am dus-o din ce în ce mai departe. Am fost într-o expediţie şi am înţeles ce beneficii sunt. Mi se pare că nu te obişnuieşti niciodată. În fiecare zi când intri în apă rece e aceeaşi senzaţie. Mintea face totul, cred că dacă te concentrezi şi îţi reglezi respiraţia, îţi revii şi poţi să stai oricât. Eu am stat 15 minute în gheaţă.

De menţionat că eu sunt la amatori, nu la profesionişti", a declarat Teodora Stoica pentru Orange Sport. 

"Îmi propun să fac un Ironman"

A început cu paşi mărunţi, însă acum sportul este o parte importantă din viaţa Teodorei. Anul viitor, tânăra va participa la Campionatul Mondial de Înot în Ape Îngheţate, iar obiectivele continuă. 

"Îmi propun să fac un Ironman, îmi place să am obiective, pentru că aşa ştiu sigur că mă ţin de treabă. Eu în fiecare dimineaţă fac nişte exerciţii de respiraţie, îmi setez nişte intenţii şi ştiu că fiecare zi va fi aşa cum îmi propun. Dacă am o provocare, o depăşesc 100%.

Odihna e foarte importantă pentru mine, prietenii mei chiar râd de mine, pentru că după ora 21:00 nu prea mă sună. Nu răspund, pentru că dorm tot timpul.

Mi-am dat seama că pentru sănătatea mea mentală e bine la ceva timp să mai mănânc şi ceva mai prost, să beau ceva. Adică trebuie să ai un echilibru", a adăugat fiica lui Mihai Stoica. 

Cum a reacţionat familia când a aflat că Teodora va participa la întreceri sportive solicitante

"S-au bucurat. Şi tatăl meu e la fel ca mine, îi plac provocările. Chiar mi-a spus <<Mamă, ce m-aş băga şi eu, dar mă cam doare spatele. Mi-ar plăcea să vin cu tine>>. M-a susţinut din prima. Nu pot spune acelaşi lucru despre toţi oamenii din viaţa mea de atunci... Mi-au spus nu se poate, prea mult sport, de ce nu te concentrezi şi pe alte lucruri? Dacă sportul mă face să mă simt cel mai bine, de ce nu? 

Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr. Zahărul mi-l iau din fructe, proteină animală 20%, în rest 80% legume, fructe şi seminţe, dar cât mai crude, aproape nimic gătit.

Toate mesele sunt cu tata, mâncăm aproape tot timpul împreună. Încep anul în forţă. În ianuarie mă duc la Campionatul Mondial de Ape Îngheţate şi după mai vedem. Aş vrea să fac şi un Ironman, dar aş vrea să fiu pregătită pentru asta, să mă duc şi să-mi fie greu. Nu ştiu dacă la anul sau în doi ani", a mai spus Teodora Stoica. 

VIDEO | Reportajul cu Teodora şi Mihai Stoica

 

Afla mai multe despre: teodora stoicamihai stoicacampionatul mondial de ape inghetatefiica mihai stoicamm stoica 

viewscnt
Articole similare