Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Liverpool - Real Madrid 0-1. Vinicius, eroul serii. Madrilenii au câştigat finala Ligii Campionilor. Ancelotti l-a învins pe Klopp

VIDEO | Liverpool - Real Madrid 0-1. Vinicius, eroul serii. Madrilenii au câştigat finala Ligii Campionilor. Ancelotti l-a învins pe Klopp
Comentarii

Formaţia Real Madrid a câştigat, sâmbătă seară, pentru a 14-a oară Liga Campionilor, învingând în finala disputată pe Stade de France, la Saint-Denis, echipa Liverpool, scor 1-0 (0-0).

VIDEO | Liverpool - Real Madrid 0-1 (min 59 Vinicius)

Echipele de start:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mane, Luis Díaz

Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott

Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior

Rezerve: Lunin, Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Lucas, Bale, Ceballos, Rodrygo, Isco, Mariano, Camavinga

Antrenor: Carlo Ancelotti

Min 90+5: Victorie Real Madrid, care câştigă finala Ligii Campionilor.

Min 76: Ocazie Real. Casemiro se află într-o poziţie excelentă, îl are în faţă doar pe portar, însă preferă să pasezeze în lateral.

Min 64: Ocazie Liverpool. Salah şutează cu efect la colţul lung, dar Courtois are, din nou, o paradă superbă.

Min 59: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Real Madrid. Vinicius a deschis scorul cu poarta goală. Assist-ul îi aparţine lui Federico Valvedere. 

Min 54: Ocazie Liverpool! Arnold centrează în faţa porţii, Courtois respinge mingea!

Min 46: A început repriza secundă.

Basarab Panduru şi Mihai Stoica, de acord. Cine câştigă finala Champions League, Liverpool - Real Madrid

Min 45+4: Pauză la Paris. Scorul este 0-0.

Min 44: Golul lui Karim Benzema a fost anulat pe motiv de ofside în urma arbitrajului video. 

Min 20: Ocazie Liverpool. Mane trece cu uşurinţă prin defensiva Reaului şi ajunge într-o poziţie bună în faţa porţii. Cuortois este pe fază şi scoate încă o minge periculoasă. 

Min 16: Liverpool atacă din nou. Thiago, şut periculos din afara careului. 

Min 15: Ocazie pentru Liverpool. Salah pătrunde în interiorul careului şi trimite un şut puternic pe jos. Courtois, intervenţie formidabilă.

Probleme şi pentru fotbalişti? Ce a însemnat startul amânat al finalei Champions League pentru fotbaliştii lui Liverpool şi Real Madrid

Min 1: A început partida de pe Stade de France.

UPDATE: Ora anunţată pentru startul partidei este 22.36.

UPDATE: Meciul a fost amânat pentru ora 22:30. Echipele abia acum au ieşit la încâlzire. 

UPDATE: Fanii celor două echipe au întâmpinat probleme la intrarea pe stadion. Suporterii, de asemenea, au forţat intrarea pe Stade de France! Potrivit AFP, fanii au încercat să forţeze un prim filtru instalat în jurul stadionului, dar accesul la stadion a rămas "etanş", a precizat poliţia din Paris. 

UPDATE: Startul partidei a fost amânat cu 15 minute, din cauza traficului infernal din Paris. Meciul va începe la 22:15. Presa din străinătate anunţă că şi autocarul lui Liverpool a fost blocat în treafic şi a întârziat la stadion. 

Într-o reeditare a ultimului act din 2018, Liverpool şi Real Madrid se întâlnesc din nou în finala Ligii Campionilor, sâmbătă, la Paris. Acum 4 ani, la Kiev, Real Madrid se impunea cu 3-1 în finală şi cucerea al 13-lea trofeu UEFA Champions League din palmares.

Pentru Liverpool, finala de la Paris de pe Saint-Dennis este a treia din ultimi cinci, după ce "Cormoranii" au câştigat trofeul în 2019, într-o finală cu Tottenham (2-0) la Madrid.

Înaintea finalei, cele două echipe vin pe un val diferit de încredere. Real Madrid e campioană în Spania de etape bune, în timp ce Liverpool a pierdut titlul în Premier League în ultima etapă în faţa lui Manchester City. Ca să ajungă în finală, Liverpool a câştigat grupa B, a eliminat pe Inter (2-1) în optimi, pe Benfica (6-4) în sferturi şi pe Villarreal (5-2) în semifinale.

De partea cealaltă, Real Madrid a avut parte de adversari mult mai grei. Echipa lui Carlo Ancelotti a trecut de PSG (3-2) în optimi, apoi în sferturi a eliminat pe Chelsea (5-4) şi în semifinale pe Manchester City (6-5).

Ce au spus antrenorii

"Sclipitor, impresionant. Se simte ca prima finală pentru că este întotdeauna foarte special!", a spus Jurgen Klopp înaintea finalei, la conferinţa de presă, completat de Carlo Ancelotti, antrenorul Realului:

"Ceva ciudat s-a întâmplat. De la începutul sezonului am jucat împotriva unor echipe foarte puternice, despre care s-a spus că pot câştiga Liga Campionilor. PSG, Chelsea, Manchester City, tot creditul merge către jucători şi fani, care ne-au împins, ne-au împins şi ne-au împins de la spate. Tricoul cântăreşte greu. Pentru mine, finala cu Liverpool e ca un derby pentru că sunt în continuare un Evertonian", a spus italianul.

Cine arbitrează finala & ce spun bookmakerii

Finala de la Paris, dintre Real Marid şi Liverpool, va fi arbitrată de un francez. Clement Turpin a fost trimis de UEFA să împartă dreptatea în ultimul act de pe Saint-Dennis, pe 28 mai, de la 22:00, cu Nicolae Dică şi Cosmin Băleanu la comentariu. Întâmplarea face că francezul Clement Turpin a fost al patrulea oficial la finala din 2018, Real Madrid - Liverpool 3-1, al 13-lea trofeu din istorie pentru "albi".

În vârstă de 39 de ani, Clement Turpin este arbitru internaţional din 2010 şi e pentru prima dată la centru la o finală din Liga Campionilor. Turpin a mai arbitrat finala sezonului trecut de Europa League, Manchester United - Villarreal 1-2, după loviturile de departajare.

Liverpool e mare favorită la casele de pariuri, având cote de 2.08 şi 2.10 oferite de Unibet, Superbet, Efbet, Fortuna sau Netbet. Un egal e cotat la 3.70 la Unibet, Superbet şi Fortuna, în timp ce la Efbet cota este 3.65, iar Netbet oferă o cotă de 3.55. Victoria Realului în finală e cotată la 3.55 la Superbet şi Fortuna, în timp ce Unibet oferă 3.65, Efbet 3.45 şi Netbet 3.40.

Afla mai multe despre: liverpoolreal madriduefa champions leaguelive videofinala ligii campionilor 

viewscnt
Articole similare