Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viktor Orban a fost pe stadionul lui Sepsi să vadă pe ce a dat banii. Ce verdict a dat premierul maghiar: "Nu a fost singur" | VIDEO

Viktor Orban a fost pe stadionul lui Sepsi să vadă pe ce a dat banii. Ce verdict a dat premierul maghiar: "Nu a fost singur" | VIDEO

Diverse

Comentarii

Unul dintre acţionarii echipei de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe, Laszlo Dioszegi, a vorbit despre vizita premierului Ungariei, Viktor Orban, pe stadionul echipei sale. El a dezvăluit care a fost reacţia oficialului după ce a văzut construcţia.

Verdictul lui Viktor Orban după ce a văzut stadionul lui Sepsi

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost spectator, în urmă cu o săptămână, la meciul dintre Sepsi şi Olimpija Ljubljana, unde oficialul maghiar a făcut o baie de mulţime. Oamenii i-au strâns mâna, au făcut fotografii şi i-au scandat numele. 

La câteva zile distanţă, oficialul ungar s-a adresat participanţilor la Universitatea de Vară Balvanyos, de la Băile Tuşnad.

Laszlo Dioszegi consideră că s-a făcut "zarvă" fără temei în spaţiul public în privinţa vizitei politicienilor din Ungaria la stadionul din Sfântu Gheorghe, care e construit doar din banii guvernului de la Budapesta.

Conducătorul clubului Sepsi a susţinut că evenimentul nu a avut legătură cu politica, iar Viktor Orban s-a arătat încântat de arena nou-construită în Sfântu Gheorghe. 

"Domnul Orban este un suporter înfocat al tuturor meciurilor de fotbal. El merge la meciuri de la under, la...  Vede toate meciurile de fotbal. Era normal să vină, fiind la 35 de kilometri de Sfântu Gheorghe (n.r. - faţă de Băile Tuşnad), să vină să vadă stadionul, să vină să vadă că banii n-au fost irosiţi şi a fost foarte încântat de stadion şi de tot ce a văzut la noi în infrastructură, cele trei terenuri şi stadionul. 

La noi s-a văzut că şi ultimul forint a fost pe stadion, n-a dispărut niciun ban de la stadion. Am muncit cu colegii mei zi şi noapte să fie totul la standarde mijlocii, să nu spun foarte înalte. Nu doar el (n.r. - Viktor Orban), că nu doar el a fost. Au fost din guvernul Ungariei 30-40 de inşi, au venit să vadă stadionul, fără politică, fără nimic, dar s-a făcut zarvă.

Eu aşa spun. Şi cu el, şi fără el, tot atâţia bani avem şi nu are legătură că el a venit aici şi lumea crede că în Sfântu Gheorghe o să fie lapte şi miere. Avem sponsori din Ungaria, dar toţi au sucursale şi în România. Toţi guvernanţii trebuie să aibă grijă de conaţionalii lor, indiferent de ţara în care trăiesc", a declarat Laszlo Dioszegi pentru Sport Total FM.

"Nu am negat că stadionul din Sfântu Gheorghe şi baza din Miercurea Ciuc sunt construite exclusiv din banii din Ungaria"

Laszlo Dioszegi a dorit să lămurească anumite aspecte privind echipa de fotbal din Sfântu Gheorghe. 

"Noi nu am negat niciodată că stadionul din Sfântu Gheorghe şi baza din Miercurea Ciuc sunt construite exclusiv din banii din Ungaria. Noi, dacă eram sponsorizaţi de guvernul maghiar, nu aveam şase milioane de euro buget, aveam poate 60 de milioane de euro.

Deci, pentru un guvern să sponsorizeze o echipă, deja cine se gândeşte la aşa ceva… Vă daţi seama, că dacă erau alte scopuri cum se insinuează, primeam 50 de milioane de euro şi câştigam campionatul la pas. Noi avem cinci sau şase sponsori din Ungaria, care nu ne vor da dublu sau triplu, avem un buget de mijlocul clasamentului din România, dar cu seriozitate şi alegerea jucătorilor putem face treabă. Noi am adus jucători nedoriţi de alte cluburi şi la noi dau randament.

Noi am adus trei puncte la coeficient pentru România (n.r. - în competiţiile europene), pentru Ungaria nu am adus nici jumătate de punct. Toate punctele intră în contul României, noi jucăm pentru România şi ar fi frumos ca lumea să înţeleagă acest lucru, sportul trebuie să unească, nu să dezbine”, a mai spus Laszlo Dioszegi. 

Afla mai multe despre: viktor orbanstadion sepsiviktor orban ungaria 

viewscnt
Articole similare