Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vitali şi Vladimir Kliciko le-au vorbit direct românilor! "S-a anunţat" planul Rusiei cu România după invadarea Ucrainei

Vitali şi Vladimir Kliciko le-au vorbit direct românilor! "S-a anunţat" planul Rusiei cu România după invadarea Ucrainei

Special

Comentarii

Fraţii Kliciko, Vitali şi Vladimir, sportivii care au dominat boxul mondial timp de un deceniu, le-au vorbit românilor despre pericolul venit din est, dar şi despre drama petrecută în Ucraina.

Fraţii Kliciko, Vitali şi Vladimir, interviu special pentru România

"Pace în Europa", asta au mărturisit că îşi doresc de sărbători fraţii Kliciko. Cei doi campioni din box au acordat un interviu în exclusivitate pentru Prima TV, în care au redat starea de sprit din Ucraina şi au făcut un apel ţărilor europene. 

Fraţii Kliciko sunt epuizaţi, dar refuză să capituleze, iar la fel sunt toţi ucrainenii. În tot acest timp, luptele au continuat în Mariupol, iar forţele ruse au capturat două oraşe din estul Ucrainei, însă nu au făcut niciun progres major. 

"Avem, cu siguranţă, nevoie de ajutorul aliaţilor şi partenerilor noştri, printre care se numără şi România. Vă rugăm să continuaţi să ne ajutaţi, în diferite etape, cu ajutor umanitarm ajutor militar şi cu sancţiuni. Cu izolarea economiei Rusiei", a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pentru Prima TV

Întrebat ce îşi doreşte cu ocazia sărbătorilor pascale, răspunsul fostului sportiv a fost categoric: "Pace în Europa. Aceasta este cea mai mare şi simplă dorinţă pe care aş putea să o am. Dacă nu vom reuşi să oprim armata rusă şi războiul din Ucraina, vor bate şi la uşa voastră. Aşa cum a anunţat propaganda rusă deja, Ucraina este doar începutul", a mai spus fostul boxer. 

Primarului din Kiev i-a fost alături, în această perioadă, fratele său la fel de celebru, Vladimir, care a catalogat faptele ruşilor drept "genocid". 

"E un genocid asupra populaţiei din Ucraina. Am discutat cu primarul din Irpin şi mi-a spus că au mai găsit câţiva civili morţi. Una dintre persoanele decedate avea doar 16 ani", a declarat Vladimir Kliciko. 

Pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, au intrat în ţară din Polonia mai mulţi oameni decât au plecat

Un număr tot mai mare de persoane s-au întors în Ucraina din Polonia, fie pentru a-şi vizita rudele, fie pentru a se întoarce la casele lor, potrivit BBC.

Cifrele serviciului polonez de frontieră arată că 22.000 de persoane au intrat sâmbătă în Ucraina, în timp ce 19.200 au plecat.

Unii se întorc pentru a-şi vedea familia, poate doar pentru câteva zile, şi rămân în apropierea graniţei înainte de a se întoarce. 

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul războiului - dar peste 650.000 au trecut acum în cealaltă parte a ţării, dinspre Polonia. 

Afla mai multe despre: fraţii klicikovitali klicikovladimir klicikorusiaucrainarazboi rusia ucraina 

viewscnt
Articole similare