You are here:

A cedat presiunii şi a plecat de sub comanda lui Gică Hagi. Rupe tăcerea: "Ne-a făcut praf după ce ne-a bătut CFR Cluj". Adevărul despre ruptura misterioasă | EXCLUSIV

A cedat presiunii şi a plecat de sub comanda lui Gică Hagi. Rupe tăcerea: "Ne-a făcut praf după ce ne-a bătut CFR Cluj". Adevărul despre ruptura misterioasă | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Fostul internaţional român, Bogdan Stelea, a vorbit pe larg despre una dintre rupturile celebre din fotbalul românesc. El a rezistat pe banca Viitorului Constanţa aproximativ o lună, în 2014, şi a simţit din plin presiunea lui Gică Hagi.

Bogdan Stelea, antrenorul principal plecat după o lună de la Viitorul, adevărul despre relaţia cu Gică Hagi

În cel mai recent episod din podcastul SportCast cu Sile, Silviu Tudor Samuilă l-a avut invitat pe Bogdan Stelea, fostul internaţional român cu o carieră scurtă în antrenorat. 

Fostul portar a fost secund la naţionala de seniori a României şi principal la Astra, România U21 şi Viitorul Constanţa. De altfel, cariera sa ca antrenor s-a încheiat în 2014, atunci când a plecat de la echipa lui Gică Hagi după doar patru meciuri, perioadă în care a bifat două remize şi două înfrângeri.

Foşti colegi la naţională, Bogdan Stelea a recunoscut că a avut o colaborare dificilă cu Gică Hagi la Viitorul Constanţa, unde a simţit că "Regele" este nemulţumit constant. Din cauza difereneţelor de idei şi din cauza presiunii, "Arnold" a ales să demisioneze, într-o despărţire învăluită de mister la acel moment. 

Pentru Orange Sport, Bogdan Stelea a vorbit pe larg despre perioada petrecută la echipa lui Gică Hagi, devenită Farul Constanţa între timp. 

"Da (n.r. - a fost grea colaborarea). Pfff, pentru că el e el, vede lucrurile într-un fel. Şi când era jucător era la fel şi vrea să se întâmple cum le vede el. Ce e bun în asta e că-şi asumă ce vrea să facă. Nu e genul care să zică ceva, să se întâmple altceva şi să nu recunoască după că a zis. El îşi asuma şi când era jucător.

Cu caracterul ăsta vrea să se întâmple lucrurile într-un anumit fel. Era patron şi antrenase, era antrenor. Eu aveam senzaţia că nu-i convine nimic în permanenţă şi că nu sunt în stare să-l mulţumesc şi de aici au apărut o mulţime de probleme. Eu vedeam lucrurile într-un fel, el în alt fel. Am avut probleme legate de lot, că aveam jucători talentaţi, mulţi tineri fără experienţă. Nici eu nu aveam experienţă, mai fusesem la Astra, la naţionala de tineret şi la Viitorul. Aveam un grad de nebunie şi eu, că lui i se părea că risc prea mult, că bag prea mulţi tineri, dar eu îi vedeam la antrenament, îmi plăceau şi îi băgam să joace. După aia mi-am dat seama că-i bagi, dar nu-i poţi ţine mai mult de două, trei meciuri. Tineri fiind, nu ştiau să-şi dozeze efortul şi aveau multe căderi. Nu aveam mulţi jucători experimentaţi, dar nu începusem rău şi perspectivele erau bune", a spus, pentru început, Bogdan Stelea, la Orange Sport.  

Bogdan Stelea, despre Gică Hagi: "Decât să izbucnesc şi să mă cert cu el, mai bine plec"

Între iulie - august 2014, cât timp a antrenat-o pe Viitorul Constanţa, Bogdan Stelea a strâns din dinţi, deşi a văzut mai multe lucruri care nu i-au convenit. Totuşi, s-a hotărât să plece după o înfrângere cu CFR Cluj, după ce Gică Hagi a criticat echipa, dar şi munca depusă de antrenor. 

"La Chiajna, ne-a bătut CFR Cluj şi a intrat în vestiar după faza cu CFR Cluj şi ne-a făcut praf pe toţi, cu tactică, că nu ştiu ce, că nu e normal să nu pasăm. 

Nu mi se părea normal ca lucrurile astea să le discutăm de faţă cu toată lumea, ci doar eu cu el şi nu am ajuns să comunicăm cum trebuie. N-am comunicat niciodată, poate e greşeala mea că nu m-am dus şi eu spre el, că aveam şi eu atâtea pe cap, cum să fac mai bine. Aveam o presiune enormă. Se spune să nu amesteci niciodată prietenia. Eu am amestecat-o tot timpul. Şi când am fost la Urziceni cu Petrescu am avut presiune. 

La Hagi, la fel, presiunea faptului că era prietenul meu şi nu voiam să-l dezamăgesc ducea spre o implicare totală şi nu mă duceam spre el tot timpul. La antrenament venea, se uita, la meciuri şi îl vedeam că nu-i convin lucrurile. 

De două ori l-am văzut fericit, la două meciuri. La meciul cu Craiova l-am văzut fericit, când am făcut 0-0 cu Craiova. Noi, cu o echipă de copii. După aia când am scos din Cupa Ligii FC Botoşani, la 11 metri, dar la meciul cu Botoşani l-am auzit prin tribună, că nu-i convenea, că nu e în regulă ce facem tot timpul, dar asta e. 

După meciul cu CFR mi-am dat seama că decât să ajung să izbucnesc şi să mă cert cu el, mai bine plec", a mai spus Bogdan Stelea.  

  • Bogdan Stelea, Cătălin Anghel, Ruben de la Barrera şi Mircea Rednic sunt antrenorii principali cărora Gică Hagi le-a încredinţat banca tehnică a echipei sale. 

Afla mai multe despre: gica hagibogdan steleabogdan stelea antrenor principalbogdan stelea antrenor gica hagibogdan stelea gica hagi viitorul constanta 

viewscnt
Articole similare