Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”A fost o echipă care m-a încântat”. Ovidiu Burcă, dat pe spate. Nu e nici FCSB, nici Farul, nici Rapid, nici CFR-ul lui Mutu | EXCLUSIV

”A fost o echipă care m-a încântat”. Ovidiu Burcă, dat pe spate. Nu e nici FCSB, nici Farul, nici Rapid, nici CFR-ul lui Mutu | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Dinamo a ajuns pe ultimul loc în Superligă, după eşecul suferit în faţa celor de la FCU Craiova 1948, şi victoria reuşită de Botoşani cu Poli Iaşi. Ovidiu Burcă a vorbit despre situaţia de la fosta sa echipă, dar şi despre formaţia care l-a impresionat în acest nou an.

Dinamo a pierdut partida cu FCU Craiova, scor 1-2, într-un meci din etapa a 24-a a Superligii României.

Oltenii au condus cu 2-0 în duelul din Bănie, prin golurile marcate de Yassine Bahassa (13) şi Juan Bauza (52), în timp ce ”câinii” au reuşit doar să reducă din diferenţă prin Dennis Politic (63).

Ce echipă l-a impresionat pe Burcă în debutul anului 2024: ”Au jucat cu atât de mult curaj”

Fostul antrenor al lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a comentat şi el pe seama prestaţiilor echipei bucureştene de când aceasta a fost preluată de croatul Zeljko Kopic.

De asemenea, tehnicianul de 43 de ani a fost impresionat de jocul arătat de FCU Craiova sub comanda italianului Giovanni Costantino, cel mai tânăr antrenor din campionatul României.

”A fost foarte dificil, cu o echipă pe care acest antrenor a schimbat-o foarte mult. Din păcate, a pierdut două meciuri şi mă refer la meciul cu Rapid nemeritat pentru că 75 de minute au făcut un joc extraordinar.  

A fost o echipă a Craiovei care pe mine, sincer, m-a încântat. Au jucat cu atât de mult curaj. Din punct de vedere tactic, noul antrenor a schimbat foarte mult din abordare, o echipă modernă, agresivă, căreia îi place să facă pressing sus. 

M-am uitat la multe meciuri de-ale lor. În mod normal, jucând bine poţi să pierzi o dată, de două ori, dar nu la infinit”, a declarat Burcă, pentru Orange Sport.

Ovidiu Burcă a fost antrenorul lui Dinamo timp de un an şi patru luni, între 21 iulie 2022 şi 28 noiembrie 2023. În cele 56 de meciuri pe care le-a petrecut la cârma ”câinilor”, Burcă a obţinut 19 victorii, 15 remize şi 22 de înfrângeri. 

El este antrenorul care a readus-o pe Dinamo în elita fotbalului românesc după numai un singur sezon, dar bucureştenii se află într-o situaţie alarmantă în clasamentul din prezent şi se pot întoarce în Liga 2.

În urma rezultatului înregistrat în partida dintre cele două din etapa a 24-a, Dinamo a coborăt pe locul 16, ultimul din campionat, cu 16 puncte, în timp ce FCU Craiova ocupă locul 10, cu 30 de puncte.

Afla mai multe despre: ovidiu burcadinamofcu craiovasuperliga 

viewscnt
Articole similare