You are here:

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, discurs încurajator după reuşitele de la JO: "Tatăl lui mi-a spus că poate să fie campion"

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, discurs încurajator după reuşitele de la JO: "Tatăl lui mi-a spus că poate să fie campion"
Comentarii

David Popovici a cucerit două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul român s-a impus în proba de 200 m liber şi a reuşit să obţină medalia de bronz la proba de 100 de metri liber.

Popovici a vorbit despre situaţia sportului românesc la capătul aventurii sale la Jocurile Olimpice. Dublu medaliat olimpic la Jocurile Olimpice de la Paris, Popovici a vorbit de nevoia de schimbare pentru ca România să aibă parte de un progres continuu, în acest sens.

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, i-a încurajat pe părinţi să aibă încredere în copii atunci când aceştia încep să practice un sport.

Adrian Rădulescu a povestit o discuţie pe care a avut-o cu tatăl lui David Popovici, Mihai, în urmă cu opt ani, despre cerinţa acestuia de a-l ghida pe David către vârfurile înotului, cucerirea unei medalii olimpice.

"Aş vrea să transmit un mesaj de încurajare pentru noi toţi, calificarea sportivilor la JO şi toate medaliile pe care noi le vom obţine, prin "Team România" la această ediţie, sunt o dovadă de curaj şi o dovadă că putem. Poate avem tendiţa de a da vina pe sistem, dar vreau să le reamintesc tuturor că noi suntem sistemul. În fiecare zi, un copil poate renunţa la sport din motive greşite.

Ar trebui să avem mai multă răbdare, ar trebui să încurajăm mai mulţi copii să facă sport. Ar trebui să avem mai multă răbdare cu ei şi să avem o abordare cum au avut părinţii lui David.

Îmi aduc aminte o discuţie de acum opt ani, în care Mihai, tatăl lui David, a venit şi mi-a spus următorul lucru, 'Adrian, eu cred că David poate să fie campion Olimpic, şi cred că tu poţi să-l duci acolo'.

Nu am văzut-o ca pe o presiune, am văzut-o ca o dovadă de încredere. Consider că toţi părinţii care îşi duc copiii la sport ar trebui să aibă o atitudine similară.", a spus Adrian Rădulescu.

Adrian Rădulescu: "Să încercăm să nu fim mai analişti decât e cazul"

Antrenorul lui Popovici a continuat şi le-a cerut susţinătorilor, cât şi iubitorilor sportului, să aibă încredere în sportivi şi să fie mai restrânşi în ceea ce priveşte criticile la adresa sportivilor români.

"Dacă vă uitaţi de exemplu la americani, în momentul în care ajung la înot şi merg la primele concursuri, toţi cred cu adevărat că pot deveni campioni olimpici şi aici este vorbă de mentalitate şi de educaţie, de faptul că toţi trebuie să ne străduim, să visăm, să ne dăm voie să visăm, să avem mai multă răbdare cu copiii şi cu sportivii, să îi apreciem mai mult, să le oferim mai multă atenţie, inclusiv juniorilor.

Să fim un pic mai... să ne restrângem mai mult când e vorba de critici, să încercăm să nu fim mai analişti decât e cazul, şi cum îi mai spuneam lui David sezonul ăsta, să încercăm să nu fim mai deştepţi decât suntem. Să facem fiecare ce ştie şi să încercăm să motivăm, nu să creăm presiune inutilă.", a mai spus Adrian Rădulescu.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicedavid popoviciadrian radulescuparis 2024 

viewscnt
Articole similare