You are here:

"Măi, trebuie să facem asta". David Popovici, o nouă intervenţie. Cerinţa după medaliile olimpice: "Spun, pentru că acum mă ascultă lumea"

"Măi, trebuie să facem asta". David Popovici, o nouă intervenţie. Cerinţa după medaliile olimpice: "Spun, pentru că acum mă ascultă lumea"
Comentarii

David Popovici (19 ani) este dublu medaliat olimpic, după aurul de la 200 metri şi bronzul de la 100 de metri. Performanţele sale le-a transformat într-un îndemn atât pentru politicieni, cât şi pentru oamenii pe care i-a îndemnat să facă sport.

David Popovici a avut un mesaj pentru români, a doua zi după bronzul de la Jocurile Olimpice de la Paris

Campionul olimpic şi medaliatul cu bronz de la Paris 2024, David Popovici, a profitat de moment şi, imediat după finala de la 100 de metri, le-a cerut politicienilor să îmbunătăţească infrastructura sportivă din ţară. 

A doua zi, David Popovici i-a felicitat pe canotorii români medaliaţi la Jocurile Olimpice de la Paris, iar de această dată a avut un îndemn pentru români. 

"Ce aş vrea eu să spun, pentru că acum mă ascultă toată lumea, când am microfonul ăsta acum. Măi, trebuie să facem sport, trebuie să facem mai mult sport în ţara asta, să meargă din ce în ce mai mulţi copii la sport, la înot, important e să facă mişcare. Va vorbi mai multe despre asta antrenorul meu (n.r. - Adrian Rădulescu), despre cum e nevoie de mai mulţi bani investiţi în sport, despre infrastructură, las detaliile astea pentru el, că se pricepe mai bine decât mine. 

Cel mai important lucru pe care vreau să-l spun: felicitări tuturor celor care au concurat până acum, felicitări celor de la canotaj pentru medalii (n.r. - aplaudă), felicitări nouă! Ştim cât de mult am muncit noi, sportivii, cu familiile şi echipele noastre, ca să ajungem aici. Numai noi ştim. Poate că o să fim lăudaţi, recompensaţi, lumea o să se bucure pentru succesul nostru, dar doar cine a trecut prin aşa ceva şi apropiaţii ştiu. 

Domnul Covaliu (n.r. - preşedintele COSR) de faţă ştie la fel de bine. Doar noi ştim toată munca din spate şi sunt foarte mândru de noi. Vreau încă o dată să vă aplaud. Sunt mândru şi de mine, pentru că visez la asta de când eram copil şi este foarte frumos. Mă bucur să vă am pe toţi alături, o ţară în spate şi atât de mulţi care mă susţin, vă mulţumesc şi vouă, o datoram şi vouă, mi-o datoram şi mie, am făcut copilul din mine foarte fericit. Nu sunt eu cel mai matur sau în vârstă din delegaţia noastră, dar chiar cred că vorbesc în numele tuturor când spun că ne vom face copilul din noi mândru. Baftă şi hai, România! Cel mai important", a declarat David Popovici, într-o conferinţă de presă susţinută a doua zi după finala de la 100 de metri, la Jocurile Olimpice. 

 

Afla mai multe despre: david popovicidavid popovici jocurile olimpice,  

viewscnt
Articole similare