Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | FC U Craiova a pierdut cu 3-0 meciul cu Sepsi. Ce a mai decis Comisia de Disciplină

ALERTĂ | FC U Craiova a pierdut cu 3-0 meciul cu Sepsi. Ce a mai decis Comisia de Disciplină

Superliga

Comentarii

FC U Craiova a piedut la ”masa verde” meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, au decis membrii Comisiei de Disciplină.

Comisia de Disciplină a FRF a dat verdictul după incidentele de la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - FC U Craiova.

Astfel, echipa lui Adrian Mititelu a pierdut meciul cu 3-0. În plus, nu poate avea galerie la următoarele 6 partide pe care le va disputa în deplasare.

FC U Craiova, pedepsită după incidentele de la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe

În ciuda argumentelor prezentate de avocaţii FC U Craiova, membrii Comisiei de Disciplină au considerat că oltenii se fac vinovaţi pentru scandările discriminatorii şi xenofobe de la meciul cu Sepsi.

Atunci, partida a fost suspendată, în mintul 27, după ce fusese întreruptă de încă două ori pentru scandările galeriei lui FC U Craiova, ”Afară, afară, cu ungurii din ţară”.

Avocaţii lui Adrian Mititelu au prezentat mai multe documente oficiale prin care îi anunţat pe cei de la Sepsi că nu-şi asumă niciun fel de responsabilitate pentru eventuala deplasare a galeriei.

Cu toate acestea, cei de la Sepsi au fost de acord să-i primească pe stadion pe suporterii lui FC U Craiova care au vrut să asiste la meci.

Deşi Sepsi Sfântu Gheorghe a fost clubul organizator, membrii Comisiei de Disciplină au considerat că cei de la FC U Craiova sunt responsabili pentru comportamentul suporterilor lor.

FC U Craiova a pierdut astfel cu 3-0 partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, dar membrii Comiei de Disciplină au decis şi alte pedepse:

  • FCU Craiova nu va avea galerie în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare!
  • 25,000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova.

 

Decizia Comisie de Disciplină poate fi decisivă pentru prezenţa în play-off

Decizia luată de membrii Comisiei de Disciplină va avea un impact major în clasamentul Ligii 1.

Înainte de această decizie, FC U Craiova era pe locul 8 în clasamentul Ligii 1, cu 30 de puncte. Sepsi se afla pe locul 6, ultimul care asigură prezenţa în play-off, cu 34 de puncte.

Acum, după această decizie, Sepsi se distanţează la 7 puncte de FC U Craiova, cu 5 etape înainte de sezonul regular. Practic, va fi mult mai greu pentru FC U Craiova să intre în play-off.

De suferit au şi celelalte echipe care sunt sub Sepsi în clasament. Petrolul (33 de puncte), FC Botoşani (30 de puncte) şi Chindia (29 de puncte) sperau şi ele la o decizie favorabilă lui FC U Craiova.

 

Afla mai multe despre: craiova 

viewscnt
Articole similare