adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ALERTĂ | Gigi Becali, acuzat de nereguli în încasarea unor subvenţii de la APIA. Noi probleme pentru patronul FCSB | FOTO

ALERTĂ | Gigi Becali, acuzat de nereguli în încasarea unor subvenţii de la APIA. Noi probleme pentru patronul FCSB | FOTOgalerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali este acuzat de nereguli la încasarea unor subvenţie din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Vâlcea.

Patronul FCSB se confruntă cu noi probleme. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Vâlcea, a anunţat printr-un proces verbal că există nereguli comise de Gigi Becali.

Patronul FCSB are peste 30 de hectare de teren şi de pădure în judeţul Vâlcea, unde a finanţat contruirea a două mănăstiri.

Gigi Becali, acuzat de nereguli în încasarea unor sume de la APIA

În urmă cu mai bine de trei ani, Gigi Becali a achiziţionat în judeţul Vâlcea peste 30 de hectare de teren şi pădure.

Pe această suprafaţă, patronul FCSB a finanţat ridicare a două mănăstiri, una pentru femei, cealaltă pentru bărbaţi.

Gigi Becali a aplicat însă şi pentru a obţine subvenţii pentru terenul pe care-l deţine. Însă APIA Vâlcea susţine că există nereguli pe numele patronului FCSB.

În anunţul făcut de APIA Vâlcea nu sunt însă detaliate neregulile comise de omul de afaceri din Pipera.

Gigi Becali, un lung şir de probleme din cauza terenurilor

Parcursul lui Gigi Becali a fost deseori marcat de nereguli care au avut loc cu terenurile din proprietatea sa.

Printre cele mai cunoscute cazuri este cel în care a fost condamnat la închisoare cu executare pentru un schimb de terenuri pe care l-a făcut cu MApN.

Pe 20 mai 2015, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, după ce judecătorii au constatat că el a prejudiciatul statul printr-un schimb de terenuri cu MApN.

În acelaşi dosar a fost condamnat la închisoare şi Victor Babiuc - fost ministru la MApN şi Dumitru Cioflină.

În februarie 2016, Gigi Becali a fost anchetat într-un alt dosar cu terenuri. De această dată, el a fost acuzat că a încasat 60 de milioane de euro pentru un teren care a fost vândut cu doar un milion de euro.

A fost vorba despre un teren de 21 de hectare, în raza comunei Voluntari, pe care l-a cumpărat în anul 2006.

Ulterior, Gigi Becali a vândut terenul către Vasile Geambazi contra sumei de un milion de euro.

Mai departe, Vasile Geambazi a cerut despăgubiri de 20 de milioane de euro, pe motiv că nu putea folosi terenul, însă ANRP a refuzat.

Vasile Geambazi a mers în instanţă, unde a depus o nouă evaluare a terenului - la 60 de milioane de euro - şi, printr-o decizie definitivă, nepotul lui Gigi Becali a avut de această dată succes.

În 2016, procurorii au deschis o anchetă în urma suspiciunii că evaluatorul a ”umflat” de trei preţul real al terenului. Gigi Becali a scăpat însă de acest dosar.

viewscnt
Articole similare