Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Renaşte un club de legendă din România. Un afacerist sirian: ”Este o echipă de suflet pentru mine”. Ar putea începe direct din Liga 2

EXCLUSIV | Renaşte un club de legendă din România. Un afacerist sirian: ”Este o echipă de suflet pentru mine”. Ar putea începe direct din Liga 2galerie foto

Special

Comentarii

Sportul Studenţesc, una dintre echipele legendare ale fotbalului românesc, are foarte mari şanse să renască.

Sportul Studenţesc este unul dintre cele mai cunoscute branduri din fotbalul românesc. Echipa a fost înfiinţată în 1916, dar a fost desfiinţată în 2017, din cauza problemelor financiare.

De-a lungul istoriei, la Sportul Studenţesc au jucat nume precum Gică Hagi, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Marcel Coraş sau Aurică Ţicleanu.

Sportul Studenţesc are mari şanse să renască. Ba chiar din Liga 2

Sportul Studenţesc este unul dintre numele legendare din fotbalul românesc. A fost înfiinţată în 1916 şi este unul dintre cele mai vechi cluburi de la noi.

Chiar dacă n-are niciun titlu în palmares, Sportul Studenţesc a devenit în timp printre cele mai cunoscute echipe din România.

În istoria sa a acţionat mai mult ca un club-pepinieră şi aici a jucat inclusiv Gică Hagi, înainte să se transfere la Steaua.

Însă clubul a intrat în faliment în 2017, după o lungă perioadă în care a fost măcinat de probleme financiare. Acum, are o şansă bună să renască.

Imad Kassas, un om de afaceri de origine siriană, care este şi patron la Metaloglobus, spune pentru Orange Sport că-şi doreşte să închirieze marca.

Concret, Imad Kassas susţine că va lua legătura cu proprietarii mărcii şi le va face o ofertă de închiriere. Metaloglobus ar urma astfel să fie redenumită Sportul Studenţesc.

”Intenţia mea este să închiriez marca Sportul Studenţesc, după modelul Petrolul Ploieşti. Eu am această echipă, Metaloglobus şi o pot redenumi Sportul Studenţesc.

Voi caută să discut cu cei de la Sportul pentru acest lucru şi sper să fie de acord.

Pentru mine Sportul Studenţesc este un nume nu doar emblematic, dar şi de suflet. În tinereţe n-am să uit că eram student, locuiam la căminele de lângă stadion şi săream gardul pentru a vedea meciurile de fotbal ale studenţilor.

Din echipa aia de atunci făceau parte Hagi, Mircea Sandu, Coraş şi toţi ceilalţi jucători care au făcut istorie pentru acest club.

Îl cunosc bine pe Gică Hagi, dar şi pe alţi jucători care au trecut pe la Sportul”, a spus Imad Kassas.

Imad Kassas spune că vrea să aducă gloriile Sportului la noul club

Dacă va reuşi, Imad Kassas susţine că are în plan să aducă la noua echipă cât mai multe dintre legendele clubului Sportul Studenţesc.

Preşedinte de onoare ar urma să fie celebrul arhitect Mac Popescu, cel care a mai condus clubul în trecut.

De numele lui Mac Popescu se leagă şi existenţa stadionului din Regie. Arena a fost refăcută de arhitect cu ajutorul molozului rămas în urma lucrărilor de la metroul din zonă.

”Îmi doresc, dacă acest lucru se va realiza, legat de nume, să aduc lângă mine parte din gloriile Sportului, să creez un fel de consiliu alcătuit din aceste nume, cu care să mă consult privind viitorul echipei.

Evident, preşedintele de onoare, omul căruia îi dau credit total şi care va fi preşedintele de onoare al clubului va fi Mac Popescu, cel care a condus Sportul Studenţesc în trecut”, a mai spus Imad Kassas pentru Orange Sport.

Cine este Imad Kassas, omul de afaceri care vrea să reînvie Sportul Studenţesc

Născut în Siria, Imad Kassas a ajuns în România în perioada comunismului, pentru a studia medicina. Şi-a luat diploma de medic neurolog, dar ulterior a ales să intre în afaceri.

El şi soţia sa au preluat fabrica de jucării Metaloglobus, care, după Revoluţie, a avut mari probleme financiare.

Ulterior, numele fabricii l-a dat echipei care în prezent joacă în Liga 2 şi pe care o patronează.

Imad Kassas are 3 cetăţenii (siriană, canadiană şi română) are multe afaceri, mai ales în zona imobiliară şi este bun prieten cu mai mulţi oameni de fotbal, printre care Gigi Becali şi Helmut Duckadam.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sportul 

viewscnt
Articole similare