Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revenire-şoc în fotbalul românesc! Se lucrează la readucerea uneia dintre echipele de tradiţie ale Capitalei în Liga 1

Revenire-şoc în fotbalul românesc! Se lucrează la readucerea uneia dintre echipele de tradiţie ale Capitalei în Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Retrogradată din Liga 1 în 2012 şi desfiinţată în 2017, când împlinise 101 ani, secţia de fotbal a Sportului Studenţesc nu mai există de cinci ani, însă o revenire a clubului, dar sub altă formă, este pregătită în culisele fotbalului românesc.

Sportul Ştudenţesc a fost una dintre echipele de mare tradiţie din Bucureşti, după ce a fost înfiinţată în 1916 şi a contribuit la dezvoltarea a diverşi mari jucători ai României.

Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Aurel Ţicleanu şi chiar şi Gică Hagi au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul alb-negru al ”Găştii Nebune”, însă echipa s-a stins dramatic în urmă cu cinci ani.

Parte a clubului sportiv Sportul Studenţesc, care încă există şi se află în subordinea SNSPA de trei ani, secţia de fotbal nu mai este activă din 2017, din cauza problemelor financiare.

Reveniţi în Liga 1 în 2010, după patru ani de absenţă, ”studenţii” au rezistat doar două sezoane în primul eşalon înainte de a retrograda, iar apoi s-au zbătut prin ligile inferioare, încercând să se bazeze doar pe juniori.

În sezonul 2017/2018, Sportul Studenţesc se înscria în Liga 4, alături de CS Dinamo, Steaua şi Academia Rapid, dar avea să se desfiinţeze pe parcurscul campionatului.

Revenire-şoc în fotbalul românesc

Însă, ”Gaşca Nebună” ar putea avea parte de o revenire de senzaţie acum, anunţă Prosport, dar nu prin reînfiinţarea secţiei de fotbal, ci prin rebranduirea altui club.

Metaloglobus, formaţie aflată în eşalonul secund, ar fi făcut clubului sportiv Sportul Studenţesc o ofertă pentru cumpărearea numeului şi brandului fostei echipe de fotbal.

Sursa citată notează că Imad Kassas, patronul iranian al lui Metaloglobus, ar fi dispus să ofere 20.000 de euro pentru fiecare sezon în care ar folosi denumirea în Liga 1 sau 10.000 de euro pentru fiecare stagiune în care ar fi folosită în Liga 2, alături de 10% din drepturile tv.

Suma va fi achitată anticipat pe cinci sezoane sub formă de închiriere, donaţie ori sposorizare. Suntem la dispoziţia dumneavoastră pentru alte discuţii referitoare la alte clauze contractuale”, se arată în oferta trimisă de Kassas.

Actualul sezon este al 11-lea din urma dispariţiei Sportului Studenţesc de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Indiferent dacă îi va ieşi sau nu rebranduirea, obiectivul lui Metaloglobus în această stagiune este promovarea în Superliga.

Afla mai multe despre: metaloglobus 

viewscnt
Articole similare