You are here:

"Am avut meci de retragere ca Generaţia de Aur!". Campionii români care fac pauză pentru noua etapă din viaţă

"Am avut meci de retragere ca Generaţia de Aur!". Campionii români care fac pauză pentru noua etapă din viaţă

Sporturi

Comentarii

Campionii de la triatlon, Octavian Buhoci şi Cristian Popa, au participat la ultimul lor concurs înaintea celui mai greu examen, Bacalaureatul. Tinerii iau o pauză de la sportul de performanţă şi învaţă pe rupte pentru a intra la facultăţi de prestigiu: Relaţii Internaţionale-Studii Europene şi Cibernetică.

Octavian Buhoci şi Cristian Popa practică triatlonul de performanţă de ani buni, iar acum, după ultimul lor concurs, Cupa României, vor să ia pauză. Au un motiv bine întemeiat.

„Este meciul meu de retragere, că tot a avut Generaţia de Aur, pot să zic că am făcut şi eu parte din prima generaţie de triatlon românesc şi da este meciul meu de retragere având în vedere că vine Bac-ul, marele examen”, a declarat Octavian Ştefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club, pentru Sportsnet.ro

„Mai am doar o lună până la examen şi am rărit antrenamentele, aştept să dau Bac-ul şi să reîncep în forţă alături de colegii mei”, spune Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub.

Şcoala pe primul plan, după, sportul

Tinerii învaţă mult pentru a lua examenul care se apropie.

 „Îmi dedic în jur de vreo 3, 4 ore având în vedere că sunt 3 materii. Vreau să iau peste 9 pentru că la facultate se intră pe dosar”, declară Octavian Ştefan Buhoci, triatlonist la Seven Sport Club. 

“Învăţ zilnic, fac meditaţii, sunt la Matematică- Informatică şi vreau să merg către Cibernetică, la o facultate bună. Aş vrea să iau examenul cu peste 9 la toate probele şi dacă reuşesc la una din ele 10 ar fi perfect”, a recunoscut Cristian Popa, triatlonist UnstoppableSportClub.

La fel ca Cristian şi colegul său s-a orientat spre o facultate de elită.

 „Vreau să merg la Relaţii Internaţionale- Istoria Europei. Apoi în anul 2 să fac practică în străinătate, dar de ales am ales să rămân să lucrez în ţară”, a adăugat Octavian Ştefan Buhoci.

Înainte să se apuce de triatlon băieţii au făcut înot

„Triatlon fac de 10 ani şi da este sportul care mi se potriveşte”, recunoaşte Octavian Ştefan Buhoci.

„După ce m-am lăsat de înot, am avut în famile un membru care făcea triatlon, iar acum este şi antrenorul meu”, a declarat Cristian Popa.

Afla mai multe despre: octavian buhocicristian popatriatlon 

viewscnt
Articole similare