Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am stat la şcoală doi ani, avem diplome, dar nu putem profesa”. ”Ţeapa” pe care şi-au luat-o sute de oamenii din partea FRF şi UNEFS | EXCLUSIV

”Am stat la şcoală doi ani, avem diplome, dar nu putem profesa”. ”Ţeapa” pe care şi-au luat-o sute de oamenii din partea FRF şi UNEFS | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Geraldo Alves (42 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri despre obţinerea licenţei de antrenor în România. Fostul jucător a recunoscut că a fost nevoit să plece în Portugalia pentru a îşi putea termina studiile.

În ultimele săptămâni, s-a tot vorbit despre faptul că Mihai Pintilii nu poate figura ca antrenor principal al FCSB, întrucât nu are încă licenţa PRO.

Totuşi, pentru a o putea obţine, interimarul de pe banca tehnică a vicecampioanei trebuie să urmeze cursuri în altă ţară, întrucât în România nu are unde.

Deşi a urmat şcoala de antrenori din cadrul UNEFS şi a şi primit o diplomă, din cauza unor probleme dintre facultate şi FRF, Geraldo Alves nu poate profesa în domeniu.

El şi alţi 200 de oameni se află în această situaţie, iar, din cauza ”ţepei” primite din partea FRF, fostul jucător a fost nevoit să meargă în ţara natală pentru a îşi obţine licenţa.

”Am stat la şcoală doi ani, avem diplome, dar nu putem profesa”

Portughezul a dezvăluit că este dezamăgit că a ajuns în această situaţie, mai ales că a petrecut doi ani la cursuri şi şi-a dat silinţa pe parcursul acestora.

Am plecat din România din motive să termin UEFA B de la antrenor. Din păcate, aici nu am putut să termin şi e puţin mai greu ca antrenor stagiar. Şi am venit aici (n.r. în Portugalia) să termin.

(n.r. cât stai?) 16 meciuri, nu trebuie să stau mult fizic aici, trebuie să vin la meciuri. Din august îmi dau carnetul, atunci primim licenţa B.

În România, din păcate, cu problemele între şcoala UNEFS şi FRF, nu am reuşit să obţinem licenţa A, C şi carnetul de antrenor, eu şi 200 colegi avem problema aceasta.

Am fost puţin dezamăgit, pentru că am stat la şcoală aproape 2 ani şi chiar am făcut mare efort să fiu prezent, am învăţat şi chiar am învăţat bine, sunt mândru de ce am făcut.

Dezamăgit că nu am putut avea carnetul, avem nişte diplome de la minister, dar nu putem să profesăm în domeniu. Mi-a plăcut foarte mult cursul de la UNEFS, mult mai complet decât aici, pentru că vorbesc despre nişte lucruri care aici, în Portugalia, nu se vorbesc.

Adevărat că pe partea asta de antrenament, aici e chiar foarte dezvoltată, aici a început cu periodizarea în fotbal şi au nişte profesori care te ajută”, a declarat Geraldo Alves, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: geraldo 

viewscnt
Articole similare