Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Înaintea derby-ului Petrolul - FCSB, Geraldo Alves îşi aminteşte episodul Galamaz: ”Nebunie! Nu m-am gândit niciodată că vrea să îl agreseze” | EXCLUSIV

Înaintea derby-ului Petrolul - FCSB, Geraldo Alves îşi aminteşte episodul Galamaz: ”Nebunie! Nu m-am gândit niciodată că vrea să îl agreseze” | EXCLUSIVgalerie foto

Superliga

Comentarii

În urmă cu aproape 11 ani, la derby-ul dintre Petrolul Ploieşti şi FCSB, un suporter a intrat pe teren pe teren şi l-a lovit cu pumnul pe George Galamaz, cât roş-albaştrii se pregăteau să execute o lovitură de la 11 metri.

În urmă cu aproape 11 ani, a avut loc unul dintre cele mai nebune meciuri din istoria Ligii 1, un derby între Petrolul şi FCSB, care s-a încheiat cu victoria la masa verde a roş-albaştrilor.

Pe stadionul Ilie Oană, oaspeţii au deschis scorul, prin Eric Bicfalvi, înainte de a câştiga un penalty în finalul reprizei secunde, care urma să fie executat de Mihai Costea.

Dar, înainte ca atacantul să bată lovitura de la 11 metri, un moment cu adevărat halucinant a avut loc: un fan al Petrolului a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul în cap pe George Galamaz, pe atunci legimitat la FCSB.

Coechipierul său, Novak Martinovic, a reacţionat imediat şi l-a luat la şuturi pe suporter, în timp ce Răzvan Stanca a intervenit la rândul său şi l-a lovit pe fan.

Ambii au fost eliminaţi, dar meciul s-a reluat până la urmă, Mihai Costea punctând pentru 2-0 de la punctul cu var. Partida a fost abandonată în a doua repriză însă, după ce o petardă l-a lovit în cap pe Ciprian Tătăruşanu.

Înaintea derby-ului Petrolul - FCSB, Geraldo Alves îşi aminteşte episodul Galamaz

Momentele de groază au rămas în istoria fotbalului românesc, iar, ani mai târziu, Geraldo Alves, fotbalist al FCSB-ului în acea perioadă, îşi aminteşte de clipele trăite.

Într-un interviu cu Orange Sport, fostul fundaş a rememorat cele petrecute, de la şocul avut când a fost lovit Galamaz, până la reacţia absolut instinctivă a lui Martinovic.

Imposibil să nu îmi aduc aminte, cu suporterul care a intrat în teren şi după... a fost o nebunie! Dar a fost o atmosferă foarte, foarte bună, pentru că cred că Petrolul revenise în Liga 1 după mulţi ani, pe un stadion superb şi s-a creat o atmosferă incredibilă.

A fost un meci foarte greu pentru noi. S-a stricat din cauza a ce s-a întâmplt cu acel suporter, nu am putut să terminăm meciul. Credeam că era un suporter care... de obicei vor să facă nebunie.

Niciodată nu m-am gândit că vrea să agreseze un jucător, cred că a depăşit nişte limite. Cred că sunt nişte lucruri care rar se întâmplă în România. Lumea a uitat deja, dar ce mi-a rămas în minte, ce a fost cel mai important a fost atmosfera foarte bună, incendiară.

Nu ştiam foarte multe de Petrolul atunci, era prima oară când jucam împotriva lor, am auzit că e o echipă cu suporteri şi nu m-am aşteptat la asta, când am intrat la încălzire am văzut cum strigau suporterii.

Mie îmi place foarte mult să joc aşa, cred că oricui, şi împotriva ta, şi pentru tine. E ceva care mi-a rămas în cap, am hotărât când revin în România, să mă duc la Ploieşti.

Ce s-a întâmplat cu violenţa a fost un incident izolat, a fost o persoană, nu poţi să judeci toţi suporterii, am petrecut acolo trei ani incredibili.

A fost viral (n.r. cum a ripostat împotriva fanului Martinovic), şi în Portugalia s-a vorbit despre asta, m-au sunat, am dat interviu să vorbesc despre incident.

Sârbii sunt cu sânge cald, le place războiul, lupta, el era deja aşa, incendiar, pasionat, atunci a văzut un coleg fiind lovit, a fost acolo să îl ajute şi să se răzbune”, a declarat Geraldo Alves, pentru Orange Sport.

În urmă cu câteva luni, şi Novak Martinovic a vorbit despre incident şi a afirmat că a avut o reacţie instinctivă, după ce coechipierul său fusese atacat.

"Gestul acela cu suporterul de la Ploieşti a fost din instinct, într-o secundă, să-mi apăr colegul care a fost atacat.

Din păcate, a fost un eveniment nefericit, acum nu ştiu cum reacţionam dacă stăteam şi mă gândeam", a spus Martinovic.

Suporterul în cauză a primit o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare.

Derby-ul dintre Petrolul şi FCSB, primul din ultimii şapte ani, va avea loc duminică, de la ora 21:30, pe stadionul Ilie Oană. Parida va putea fi urmărită, în direct, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: geraldo alves 

viewscnt
Articole similare