Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Andrei Raţiu, la un pas de o revenire de senzaţie în LaLiga! Marca a anunţat interesul unui ”grand” al Spaniei pentru internaţionalul român

Andrei Raţiu, la un pas de o revenire de senzaţie în LaLiga! Marca a anunţat interesul unui ”grand” al Spaniei pentru internaţionalul român

La Liga

Comentarii

Andrei Raţiu (24 de ani) este aproape de a da o reală lovitură pe finalul perioadei de mercato. Marca a anunţat că internaţionalul român ar fi dorit de unul dintre ”granzii” din LaLiga, care a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor în ultima stagiune.

Crescut la Aiud, în judeţul Alba, dar mutat în Spania de la o vârstă fragedă, Andrei Raţiu şi-a făcut educaţia fotbalistică în redutabila academia a lui Villarreal.

Echipa din oraşul micuţ, care are o populaţie de doar 50.000 de persoane, a oferit fotbalului mare jucători precum Gerrard Moreno, Pau Torres, Rodri sau Yeremy Pino.

Deşi a jucat pentru Villarreal la toate nivelele de juniori, Andrei Raţiu nu a fost considerat destul de valoros pentru a face pasul la prima echipă, însumând doar o apariţie pentru ”Submarinul Galben”.

Astfel, în vara lui 2021, internaţionalul român a fost lăsat să plece liber de contract la Huesca, formaţie care tocmai retrogradase din primul eşalon al Spaniei.

Iar, după doar un sezon în LaLiga 2, Marca a făcut un anunţ de necrezut pentru fotbalistul român: Villarreal l-ar dori înapoi la club.

Andrei Raţiu, la un pas de o revenire de senzaţie în LaLiga

Publicaţia iberică notează că Unai Emery este în căutarea unui nou apărător dreapta, după accidentarea de lungă durată a titularului Juan Foyth.

Cei de la Villarreal ar fi de fapt foarte interesaţi de Alvaro Odriozola, fotbalistul lui Real Madrid, care a petrecut ultimele două sezoane împrumutat la Bayern şi Fiorentina.

Totuşi, luând în calcul că ar putea eşua să ajungă la un acord pentru acesta, conducătorii ”Submarinului Galben” l-au identificat pe Raţiu ca o variantă de ”avarie”.

Adevărul este că internaţionalul român a făcut mari progrese după plecarea de la Villarreal. Devenit titular la echipa naţională, fundaşul dreapta a însumat deja opt apariţii sub tricolor.

Iar la Huesca, Raţiu a fost om de bază încă de la venire şi a reuşit deja să strângă 37 de apariţii pentru club, contribuind un gol şi două pase decisive.

Perioada de mercato din Spania urmează să se încheie miercuri seara, astfel că Villarreal are foarte puţin timp la dispozţie pentru a îi găsi un înlocuitor cât mai capabil lui Foyth.

În ultima stagiune, Villarreal a reuşit să se califice în semifinalele Champions League, unde a pierdut cu Liverpool, în timp ce în precedenta stagiune a câştigat Europa League.

În prezent, trupa iberică evoluează ”doar” în Conference League.

Afla mai multe despre: andrei raţiu 

viewscnt
Articole similare