You are here:

Andrei Raţiu, omul momentul în naţionala României la EURO 2024. Cifrele incredibile ale fundaşului dreapta român

Andrei Raţiu, omul momentul în naţionala României la EURO 2024. Cifrele incredibile ale fundaşului dreapta român

Echipa națională

Comentarii

Andrei Raţiu (26 de ani) a fost printre cei mai remarcaţi jucători ai României la Campionatul European de fotbal din Germania.

România a produs una dintre marile surprize ale Europeanului din Germania. Şi-a câştigat grupa, calificându-se de pe primul loc în optimile de finală, unde va da piept cu Olanda.

Raţiu, incredibil. Cifrele care îl poziţionează printre cei mai buni fundaşi dreapta

Iar naţionala pregătită de Edi Iordănescu a avut câţiva jucători care au impresionat peste măsură în cele trei meciuri jucate până acum.

Portarul Florin Niţă a fost îngerul păzitor al ”tricolorilor”, fundaşul central Radu Drăguşin a fost inclus de spanioli în echipa ideală a grupelor, Răzvan Marin este printre golgheterii de la EURO, iar despre Andrei Raţiu se scrie în toată presa internaţională. A devenit şi viral pe internet.

Fundaşul dreapta al României a fost integralist în toate meciurile din grupă şi a avut evoluţii consistente în fiecare dintre acestea. Iar datele statistice confirmă acest aspect, că Raţiu a fost printre cei mai buni jucători atât ai României, cât şi unul dintre cei mai în formă fundaşi dreapta ai turneului final.

Concret, Andrei Raţiu a avut o medie per meci de două intercepţii reuşite, două tackling-uri reuşite, 3,7 mingi recuperate, patru degajări reuşite, 89% de pase reuşite şi 50% de dueluri la firul ierbii câştigate.

Toate aceste cifre statistice au fost reuşite contra unor jucători ofensivi care Doku şi Trossard (Belgia) şi Mudryk (Ucraina), care i-au fost adversari direcţi.

Cotat la 1,4 milioane de euro, potrivit specialiştilor de la Transfermarkt.com, Raţiu a adunat 19 selecţii în naţionala României şi a marcat un gol.

Afla mai multe despre: andrei ratiuechipa nationalaromaniaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare