Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Antrenor italian la FCSB. MM Stoica anunţă surpriza şi se declară un mare admirator | EXCLUSIV

Antrenor italian la FCSB. MM Stoica anunţă surpriza şi se declară un mare admirator | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, crede că "italienii au cei mai mulţi antrenori buni" şi nu exclude o posibilă venire a unui tehnician italian pe banca echipei, în viitor.

Plecând de la "bagajul" de cunoştinţe pe care Adrian Mutu l-a căpătat în cariera de jucător în fotbalul de top din Serie A, MM Stoica a explicat statutul antrenorului italian. De altfel, oficialul de la FCSB l-a lăudat pe antrenorul Rapidului, pentru felul cum arată echipa de când a fost instalat. 

"Mutu e singurul român care a marcat peste 100 de goluri în Serie A şi a lucrat cu antrenori italieni. În Serie A nu trebuie să spui că ai lucrat cu Spalletti, Prandelli. A lucrat cu antrenori italieni. Orice antrenor din Serie B vine în România şi pictează. 

Uite ce a făcut Zenga în România. Bergodi, Napoli. De Zerbi, om care a avut legătură cu România. Italienii au cei mai mulţi antrenori buni. Ok, vârfurile sunt Guardiola, Klopp. Italienii au o şcoală de fotbal excepţională, niciodată italienii nu o să aibă antrenori slabi", a declarat expertul Orange Sport. 

Antrenor italian la FCSB: "Ar putea să fie"

De-a lungul istoriei, FCSB a avut trei antrenori italieni, nume importante în peninsulă. Primul a fost Walter Zenga, instalat în 2004, şi care a transformat jocul echipei. Următorul conaţional instalat de Gigi Becali a fost Massimo Pedrazzini, în 2007, iar ultimul care a închis lista este Cristiano Bergodi, actualul tehnician al lui Sepsi OSK. 

Întrucât Mihai Stoica este un admirator al fotbalului italian, managerul general al clubului a fost întrebat dacă un antrenor italian ar putea ajunge la FCSB pe viitor. Răspunsul său a fost afirmativ şi a recunoscut că au fost discuţii şi cu principali italieni, în trecut, care au fost dispuşi să vină. 

Totuşi, "nu s-a dorit", a transmis MM Stoica. Finanţatorul Gigi Becali ar fi fost cel care s-ar fi opus. 

"(n.r. - crezi că o să fie un antrenor italian la FCSB?) Stai să mă gândesc. Ar putea să fie. Cred că ar fi dispuşi. Nu trebuie să înveţe limba română (n.r. - râde). Am avut antrenori italieni, cărora n-o să le dau numele, care au fost dispuşi să vină şi n-au venit, că nu s-a dorit. Italienii ştiu şi cum să gestioneze situaţia cu patronul. 

Când eşti salariatul cuiva, îi urmeză politica. Nu poţi să fixezi tu obiective, că după se vede la exerciţiul financiar", a mai spus expertul Orange Sport. 

Toni Petrea o părăseşte pe FCSB precum în primul mandat?

CFR Cluj este cu o mână pe titlul Ligii 1, deşi are o datorie financiară mare, de 26 de milioane de euro. FCSB, care e pe plus, e pe locul secund, la opt puncte de liderul campionatului. 

Un nou titlu ratat l-ar putea face pe Toni Petrea să părăsească echipa, aşa cum s-a întâmplat şi în primul mandat, când a pierdut lupta cu CFR Cluj. 

  • Luni, de la 21:00, FCSB o întâlneşte pe FC Voluntari, în Liga 1, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro. 

Afla mai multe despre: mihai stoicafcsbgigi becalitoni petreaantrenor fcsb 

viewscnt
Articole similare